Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YENİ BİR ŞEVK VE ÜMİT

16 Nisan 2017’de yapılan yeni bir Anayasa değişikliğinin, halkoylamasının kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulunca ilanının ardından Ak Parti’de yeni bir dönem başlıyor.
2 Mayıs 2017 Salı günü Sayın Cumhurbaşkanı partiye üye olacak, 21 Mayısta yapılacak olağanüstü kongrede de kendi kurduğu partinin genel başkanlığını tekrar devralacaktır.
Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Cumhurbaşkanlığına giderken zaten partiye veda etmemiş ve bu bir hatime değil, Fatiha demişti. Yani, partiyi yenileme ve yeniden kurma gibi bir niyetinin olduğunu o zaman izhar ediyordu. Ve bence 21 Mayısta, tekrar kurduğu partinin başına geçtiğinde nerede kalmıştık diye, bismillah deyip kolları sıvayarak; yeni bir his, heyecan ve sinerjiyle önceden planladığı hedeflere, bu partiyle bu ülkeyi taşıyacağının samimiyetini ve ferasetini göstermektedir.
Ve yine Sayın Erdoğan, her zaman olduğu gibi; “def’i şer, celb-i nef’a racihtir,” ilkesiyle; hem içerideki fitne ve fesat şebekesiyle mücadele ederken, hem de layık olduğu yerlere getirmek için koyduğu hedeflere bu ülkeyi ulaştıracaktır.
Ama bu arada şu hususu önemle belirtmeliyim ki: Sayın Cumhurbaşkanının ve aynı zamanda Yeni Ak Parti Genel Başkanının işi çok zor gözüküyor. Yeni Anayasayla bütün vesayet odaklarını ortadan kaldırmak için çok büyük bir fırsat doğdu. Fakat parti içindeki vesayet odaklarından da bu partiyi kurtarabilecek mi? Ben buna inanıyorum. Bu fırsat bu ülkenin eline üç yüz yılda bir defa geçti. Bunu heder etmemek gerekiyor.
Yeni anayasanın ruhuna uygun olarak; kanun hâkimiyetini temin edecek, millet iradesini her kuruma hâkim kılacak küllî bir icraatı yine Sayın Erdoğan’dan ve yeni Ak Partiden bu millet ümitle beklemektedir. Yeni anayasaya uygun kanunların hızla çıkarılması ve bu arada, Partinin omurgasını teşkil edecek olan MKYK’ nın yeniden teşkilinde, adeta kılı kırk yararcasına hassas davranılması çok büyük önem arz etmektedir.
Aynı zamanda bu titiz çalışma, partinin en küçük birimlerine de yansıtılmalıdır. İl, İlçe ve yerel yöneticiler gözden geçirilmeli ve varsa bunlar hakkındaki şikâyetler tarafsız ve adil bir heyetle incelenip sonuçlandırılmalıdır. Başarısız ve şaibeli bir ekiple bu hedefe varmak asla mümkün değildir.
Bu milletin, hatta ümmetin ümidi; Cumhurbaşkanı ve Yeni Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin başarısına bağlıdır. “ İşlerin en hayırlısı, en zor olanıdır.” Bu şevk ve idealle yola çıkanı inşallah, Cenabı Hak mahcup etmeyecektir!

02.05.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ