Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YANGIN VAAAR!

Yazıma, yine Merhum Hoca Nasreddin’den bir fıkra ile başlamak istiyorum.

Hoca’nın yolu, bir gün bir köye düşer.Orada kendisine köpekler saldırınca Hoca da, hazırlıksız olduğundan, kendisini korumak maksadıyla yerden taş alıp onlara atmak ister. Ama hangi taşı almak istese,onu yerinden çıkaramaz.Bu sefer kendi kendine ve sözkonusu köye kızarak:

-“Yahu bu ne tuhaf bir köy! Taşları bağlamış, köpekleri serbest bırakmışlar” der.

Aklı başında bir insan,ağzından çıkan bir sözün nereye gittiğini, karşı tarafa nasıl yansıdığını, yani orada ne şekilde ma’kes bulacağını düşünür ve öyle konuşur.

Yine atacağınız adımlarla, yöneleceğiniz istikameti yi hesap edip hedefinizi doğru seçmek mecburiyetindesiniz.

Hadiselere bakarken ve onları yorumlarken, sadece kişisel ve anlık menfaatleri göz önüne alarak değerlendirme yaparsanız, ya da sırf muhalefet olsun diye bir takım icraatlara tevessül ederseniz, hem kendinize ve hem de bu millete çok yazık edersiniz.Ortalıkta bir yangın var!… Nereden çıktığı belli.Yıllarca ihmal edilmiş, eğitimsiz, neyi-niye yaptığının farkında olmayan gençler…

“ Allah, Peygamber, Vatan, Aile, Ana - Baba, Evlat, Eş, Akraba, Dost, Kardeşlik,Şefkat,Merhamet, İtaat, Muhabbet, Namus,İffet, Sadakat ve Haram-Helal” gibi kavramlardan, daha doğrusu topyekün insani değerlerden mahrum edilmiş veya yeteri kadar bu hissiyatına tahşidat yapılmamış bir neslin geldiği son durak budur…

Savaş yıllarında, İngiltere’de devletin kontrolündeki bir gazete ile ilgili diğer basın kuruluşları,Çörçil’e şikayette bulunup, söz konusu gazetenin tarafsız olmasını talep ederler.O da: “Ne yani, siz benim itfaiyeci ile yangın arasında tarafsız kalmamı mı istiyorsunuz?” demiş.

Evet, bu ülkede yangın var! Doğu ve Günedoğuda çıkıp Başkent’e kadar gelen bu yangını el birliği ile söndürmek, topyekün (yediden yetmişe) bu milletin görevidir.İktidarıyla- muhalefetiyle bütün ehl-i hamiyyet bu itfaiyeye su taşımalıdır.Bu noktada devlet tarafsız kalamaz. Ne gerekiyorsa yapacaktır.Yapmalıdır.

Yukarıda bahsettiğim kavramlar, kaynağını Kur’andan alıp bu milletin genlerine yerleşmiş olan kavramlardır.Yüce ve Evrensel bir Dinin Kutsal Kitabı olan KUR’AN’ı okuma- öğrenme ve içindeki hakikatleri anlama yaşını sınırlayan engelin ortadan kaldırılması büyük bir fa’li hayırdır.Hakkari’deki İmam Aziz TAN’ın şehid edilmesi, anlatmak istediğimiz hakikatin çok çarpıcı bir örneğini teşkil etmektedir.Ama ne yazık ki, bu kanunun iptalini isteyenler de var.Acaba bunlar hangi tarafta?

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ