Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YANDAŞLIK BU OLSA GEREK

Yandaş tabiri son günlerde sıkça kullanılır oldu. Her aklına esen, kendi düşüncesine aykırı gördüğü kişi ya da grupları karşısında bir yere oturtuyor, daha sonra da ona falancanın yandaşı ifadesini rahatlıkla kullanıyor.

Halbuki, esas itibariyle yandaşlık: Yanyana ve aynı hizada yürüyen; fikirde, gönülde, neşede ve tasada aynı hisleri paylaşan, olumlu veya olumsuz olarak farketmeksizin biri ne derse diğeri onu tastik eden ayrılmaz ikili demektir.

Söz konusu terim ya da tabiri bir de mefhum-u muhalifiyle anlatmağa çalışalım.

Yandaşlık: Yanındaki bir binada çıkan yangını söndürmek için gayret etmemek değildir.

Yandaşlık: Kazaya maruz kalma ihtimalinden dolayı, cadde ortasındaki bir çocuğu, yaşlı veya özürlü birini orada bırakmak değildir.

Yandaşlık: Vahşi bir ormanda bir canavarın saldırısına maruz kalmış bir insanı canavarın insafına terketmek hiç değildir.

Şimdi gelelim gündemdeki konuya ve yandaşların buna dair gösterdikleri tepkilere. Biliyorsunuz, iki seneden fazla bir süredir en yakın bir komşumuz olan Suriye’de ciğerleri dağlayan, insanlık dışı her türlü davranışın sergilendiği bir vahşet artarak devam ediyor. Bu vahşetin başında da halkına karşı her türlü silahı kullanan bir cellat var. Türkiye haklı olarak oradaki, akrabası, soydaşı, dindaşı ve bütün halklara karşı işlenen bu cinayeti bütün aleme duyurmak için feryat ediyor.

Sen de kalkıyorsun; o canilere methiye diziyor, birlikte poz verip fotoğraf çektiriyorsun. Bu ülkenin ehl-i hamiyyetinin himmetini kesmek için yardım konvoylarına adeta pusu kuruyorsun. Ve hatta dönüp bu konudaki ferasetli devlet adamlarına; siz kendi işinize bakın, Suriye’de ne arıyorsun, diyorsun. Ve yine onları her platformda dünyanın entrikalı kurumlarına şikayet ediyorsun. Sen kimin yandaşısın?

Mazlumun yanında yer alan ehl-i hamiyyeti, farklı dillerle küçümseyen ey insaf ve vicdan nasipsizleri! 20.Ocak.2014’deki Esat celladının Suriye’yi nasıl bir mezbahaneye çevirdiğinin fotoğrafları dünya ajanslarına geçti de sen ve senin medyan onları görmezlikten geldiniz. Bu nasıl yandaşlık?

Kısaca yandaşlık: Hakkın, haklının, masum ve mazlumun yanında yer almaktır. Yoksa, Ahbeşin keçisi gibi her şeye kafa sallamak değildir. Sözü fazla uzatmadan bu konuyu, kültürümüze yerleşmiş, eski fakat eskimeyen güzel bir sözle bitirelim: “Küfre rıza küfürdür, zulme rıza zulümdür.”

27.01.2014
OKUR YORUMLARI
orhan akdemir
02.02.2014 00:34:00

sayınhocam,ırak ta müslüman,ırak ta soydaşımız yok mu.devletimiz suriyeye yardım ediyorda ıraktaki müslümanlara yada soydaşlarımıza neden yardım etmiyor?ırak ta abd var da acaba ondan mı?ne dersiniz?

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ