Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YAĞMUR NAMAZI VE DUASI


Hafta sonu ( Cumartesi günü) Yağmur Duası vesilesiyle Cihanşarlı Köyündeki törene katıldık.

Cihanşarlı Köyü Muhtarlığı ve Cihan Der’in birlikte organize ettiği bu tören, hem Dinî ve hem de Millî kimliğimizi yansıtması bakımından fevkalade ehemmiyetliydi.

Farz ve Vacip Namazların dışında Sünnet olan bu Yağmur Namazı ve akabindeki Yağmur Duasıyla; Cenabı Hakk’ın Rububiyyetine karşı, cemaat halinde bu küllî ibadet şekli gerçekten muhteşemdi.

Sorgun Müftüsü Sayın Hasan Görer’in, rahmetin celbine vasıta olacak ibadetler içerisinde Zekât konusunun önemini vurgulayarak; taze mahsulden yirmide bir kıstasla her müslümanın Zekâtını(öşür) vermesi ve bu ibadeti hayatına hâkim kılması konusundaki ikazı çok isabetli olmuştur.

Evet, Cenabı Hakk’a karşı yapılan her bir ibadetin muayyen bir vakti olduğu gibi Yağmur Namazı ve Duasının da vakti, yağmursuzluktur. Bilindiği üzere, son günlerde ve özellikle bölgemizde bir kuraklık baş göstermişti. Hayvanât hazin nameleriyle, nebatât boyun büküşüyle ve ehli kalb insanlar vicdanlarıyla rahmet-i Rahmana yönelmişken, Cihan Der’in yöneticileri ecdadından tevarüs ettikleri bir ibadet şeklini gündeme getirdiler. Kurbanla ve geniş çaplı bir yemek organizasyonuyla bu merasimi tertip ettiler. Kendilerini kutluyorum.

Epeyce kalabalık bir davetli topluluğu ile cemaatle öğle namazı, Yağmur namazı ve Yağmur Duasının arkasından cemaat, birbirleriyle helalleşip tebrikleşti. Ve akabinde de yemek verildi. Törenin sonunda, belki birkaç saat içerisinde Cenabı Hak rahmetini gönderdi.

Biz bize düşeni yapalımda neticesini Erhamür-Rahimîne havale edelim dedik. O da Rahîmiyyetini gösterdi. Sonsuz hamdü- senalar olsun!

Hani Cengiz’in ordularını müteaddit defa mağlup eden Celaleddin-i Harzemşah’a vezirleri demişki: “Sen muzaffer olacaksın, Allah seni galip edecek…” O da onlara demişki: “Benim vazifem Allah yolunda ve rızası istikametinde cihat etmektir. Galip etmek, mağlup etmek O’na aittir. Ben O’nun işine karışmam!” İşte bu sırrı teslimiyetle, bu kahraman-ı İslam çok defa muzaffer olmuştur.

Biz de Cihanşarlı’da bunu yapmaya gayret ettik. Cenabı Hak, vesile olanlardan ebediyyen razı olsun! Âmin.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ