Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

VEFAT-TEŞEKKÜR VE HUSUSİ İNAYET

Hayatla ölüm terazinin iki kefesi gibi muvazenededir. Hatta insan, hayatını devam ettirirken ölüme daha yakın olduğunu ve ölümün sebeplerinin her an kendisini ihata ettiğini tam hissedemiyor. Ancak, minarelerden gelen sala sesleri ve kabir ziyaretlerinde bu hakikati hatırlıyor.

Halbuki hayata mazhar olan şu insan, bu gerçekle her saniye karşı karşıyadır. Hayatı veren O, Hayyı- Kayyum’un, hayata ne zaman, nerede ve hangi sebeple hatime vereceğini bilemediğimiz için ölümü çok uzak görüyoruz. O, gerçekten çok yakınımızdadır.

13. Mayıs. 2014 Salı, sabah saat: 04.00. Kapımız çalınıyor. Bir komşu ve dostumuz acı haberi veriyor. Hocam! Sakin ol, metanetini koru, sen kadere teslimiyeti bizlere telkin eden birisin… Evet, senin yeğen Ankara’dan gelirken Yerköy civarında bir kaza yapmış, yaralılar var, haydi gidelim diyor. Yolda gittikçe yavaş yavaş bazı gerçekleri öğreniyoruz. Amcamın torunu, onun büyük oğlu ve gelininin vefat ettiğini, kalanların Yozgat’ta hastanede yoğun bakıma alındığı bilgisi geliyor. Doğru hastaneye ve yoğun bakıma… gerçeklerle yüzleşiyoruz.

Feci bir kaza. 3-ölü, 3-yaralı deniyor. Yeğen ve eşinin durumu ağır, birini Kayseri’ye gönderiyoruz. Biri Yozgat’ta kalıyor.

Diğer küçük yavru, altı yaşındaki Zeliha Baran. Nerede? Hastanede, sedye üzerinde uyuyor. Allah, Allah! Bu felaket içerisinde hususi inayet. Demek ki bu hayatı veren Hafız-ı Hakiki bir kısmının mukadder hayatına hatime verirken birini de hususi olarak himaye ediyor. İşte ispatı. Vücudunda çizik yok.

Aynı gün ikindi namazından sonra vefat edenleri Sorgun’da Rahmet-i Rahman’a göndermek üzere sırasıyla üç kişiyi toprağa veriyoruz. Mevla Rahmet eyleye! Ve bizlere de sabr-ı cemil ihsan eyleye!

Akşam eve gelip haberlere bir bakayım derken, aman Allah’ım! Soma’daki maden felaketi… Onlarca insanın ölüm haberi… Allah beterinden saklasın. Milletimizin başı sağ olsun. Vefat edenler de; inşaallah şu mübarek günlerde bizimkilerle birlikte manevi şehadet mertebesine yükselmiş ve ebedi saadete mazhar olmuşlardır. Ahiret inancımız vesilesiyle en büyük teselli kaynağımız budur. Yüce Yaratıcımızın engin şefkat ve merhametinden temennimiz de budur.

Bu vesile ile; uzaktan ve yakından cenazelerimize bizzat iştirak edenlere, telefon ve mesajlarıyla taziyetlerini bildiren, geçmiş olsun dilekleriyle dua eden bütün dost ve yakınlarımıza, Baran, Çalışkan ve Demirdağ Aileleri adına şükranlarımızı sunuyoruz…

17.05.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ