Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

UMRE İBADETİ, SEYAHAT VE HİKMETLERİ

Evet, Umre: Belli bir zamana münhasır olmayan, Mukaddes beldeleri ubudiyet niyetiyle ziyaret etmekten ibaret, İslamî bir terimdir.

Bizler bu maksatla: 03. Şubat.2019 Pazar günü saat: 05.00 te Sorgundan hareketle, Esenboğa hava limanında ihrama girmek suretiyle Suudi Hava Yollarına ait bir uçakla, önce Cidde’ye, oradan da Mekke’ye; Umre tavafı ve Sa’yi derken gece geç vakit ibadetimizi tamamlayıp otelimizde istirahata çekildik.

Günümüz yoğun bir faaliyet içinde geçti. Yaşlılığın verdiği sıkıntılara rağmen yine de bizi boş bırakmadılar, tahsil ve tecrübenin verdiği sermaye ile elimizden geldiği kadar otobüslerde umrecilere eğitim vermeye devam ettik. O mübarek beldelerin kutsiyetini ve önemini belirtmeye çalıştık.

Kâinatın kalbi mesabesindeki Kâbe’nin, yedinci kat semadaki “Beyt-i Mamur’un” izdüşümü olduğunu ve oradaki meleklerin, burada ise müminlerin bir senkronize hareketle aynı tavafı yaptıklarını mutlaka ruhen görüp hissedenler olmuştur.

“Bismillahi Allahu Ekber” diyerek; her tavaf edenin, avuç içindeki çizgilerle manevî şahsiyetini Hacer’ül-Esvede yansıtarak, O’nun kendi lehindeki şehadetine şahitlik yaptırma gayreti içinde olduklarını müşahede ettik.

Sa’y ibadetiyle, Hacer validemizin evlat şefkatini ve Hz. İsmail’e (as) Cenabı Hak tarafından o zemzem ikram ve inayetini, bizde kana kana içerek o hatıraları tekrar yaşadık.

Kâinatın kalbinin orada attığını ve orada yapılan halisane duaların; beşerin istikbali için, Yüce Rabbimizin inayetini celbederek, insanlığın yaşadığı bu kriz ve kaosun inşallah son bulacağına ümidimiz tekrar canlandı. Bir incir çekirdeğine kocaman, meyvedar bir incir ağacını yerleştiren ve bir buğday tanesi kadar bir çam çekirdeğine kocaman bir çam ağacını yükleyen Kudrete hiçbir şey ağır gelemez. Yeter ki biz O’na hakiki manada kulluğumuzu idrak edelim ve insanlığın geleceği için dua edelim.

(Umre seyahatiyle ilgili yazı dizimiz devam edecektir.)
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ