Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ULEMA MECLİSİ FETVASI VE MÜFTÜLER TOPLANTISI

MÜFTÜLER TOPLANTISI: 15 Ekim 2018 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı R.T.Erdoğan’ın Beştepe’de 35. Müftüler toplantısında yaptığı konuşmasında, çok önemli mesajları vardı: “Bizim hocalarımız inisiyatif almayınca meydan; Fetö, hurafeci, sazlı-sözlü-danslı program yapan soytarılara ve Ehli Sünnet dışı itikadı bozuk insanlara kaldı,” dedi.

Diyanet Camiasının Sütçü İmam gibi,15 Temmuz 2016’da göstermiş oldukları kahramanlıkları takdir etmekle birlikte, özeleştiri yapmak durumunda olduğumuzu ve meydanı bu tür Din istismarcılarına bırakmamak gerektiği üzerinde durdu.

ULEMA MECLİSİ FETVASI

Endonezya Sufi Ulema Meclisi ve Asya Sufi Ulema Meclisi ortak bir fetva yayımladı. Fetvada “Fetö’nün tüm dünyada yaptığı faaliyetler ve bu faaliyetlere katılmak haramdır,” denildi. Endonezya Sufi Ulema Meclisi (DUTİ) ve tüm Asya ülkelerinde faaliyet gösteren Asya Sufi Ulema Meclisi’nin (DUTA) yayımladığı ortak fetvada Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) tüm dünyada yaptığı faaliyetlerin ve bu faaliyetlere katılmanın haram olduğu bildirildi.

FETÖ elebaşı Gülen’in, Kur’an ayetlerinin tefsirinde ciddi tahrifat yaptığı belirtilen açıklamada, Gülen öğretilerinin, Kur’an ve Sünnete dayanan İslam akidesini bozacak nitelikte olduğu kaydedildi.

Zihinleri karıştıracak bir gerçeğin daha altı çizilen açıklamada; Gülen’in başlangıçta öğretilerini, Bediüzzaman Said Nursi’ye nispet ederek yaydığı fakat daha sonra Nursi’nin görüşlerini tahrif ettiğine dikkat çekilerek, Gülen’in bunu İslam Ümmetinin, Müslüman gençlerin ve özellikle de Üniversite öğrencilerinin ilgisini çekmek için yaptığı kanaati izhar edildi.

SİYONİSTLERLE İLİŞKİSİ

Gülen ve takipçilerinin Allah’a tövbe etmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, “Fethullah Gülen hareketi ve cemaati, sadece dini bir hareket veya sosyal bir organizasyon değildir. Söz konusu oluşum, Siyonist gruplarla güçlü ilişkileri olan dini/sosyal oluşumların arkasına gizlenme heveslisi bir harekettir,” değerlendirmesinde bulunuldu.

Yine açıklamada, “FETÖ yaptıklarının hesabını tüm dünyadaki Müslümanlara, özellikle de 15 Temmuz 2016’daki ihanetinin hesabını Türkiye’ye vermesi gerekiyor,”denildi.

Endonezya başta olmak üzere diğer ülke liderlerine ve halklara çağrı yapılan açıklamada, FET֒ nün tüm faaliyetlerinin durdurulması, İslam akidesine zarar veren kitaplarının yasaklanması ve toplatılması istendi.

Meclis üyeleri açıklamaya, “Bizler Allah nezdinde bu fetvanın mesuliyetini üzerimize alıyoruz,” notunu düştü. (Cakarta, 25 Muharrem 1440/ 5 Ekim 2018)

27.10.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ