Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ÜMİTVAR OLMAK

Ümitsizlik (yeis) çok tehlikeli bir hastalıktır. Bu hastalığı bize yıllarca aşıladıkları için maalesef birkaç nesli feda ettik. Kendine güvenmeyen, tarihini bilmeyen veya medarı iftiharı olan ecdadıyla alay eden, bu memlekete hizmet için her şeyini feda eden Ulema ve Sultanlarını hainlikle suçlayan; cahil, ahmak, taklitçi ve Batı hayranı ucûbe bir nesil yetişti bu topraklarda.

“Bazen şer görünen şeylerin sonucunda hayır meydana geldiği gibi,” bu sahte dostların şiddetli bir şekilde tokadını yiyince gözümüz açıldı. İyiyi kötüyü, hayrı şerri, dostu düşmanı anladık. Ama bir kısım hainler anlamamakta hala direniyorlar, onların önemi yok.

Bu memlekette olanı biteni ve kat edilen merhaleyi öğrenmek için, insafla ve tarafsız bir gözle bakıp kendimize güvenimizin artmasına vesile olacak bir faaliyetin sonucunda, Dünya İslam Birliği Başkanının haklı olarak ortaya koyduğu gerçekleri ifade etmeliyim.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği beşinci genel kurul toplantısı 4- Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavî: “Tarihte önemli rol oynayan Türkiye’nin yeniden İslam Dünyasının yönetim merkezi olması için dua ediyoruz ki, İslam Sancağı yeniden göklerde sallansın” dedi.

El- Kardavî Türkiye’ye, ilk defa 1967’de Arap-İsrail savaşı döneminde geldiğini, fakat o günden bugüne Türkiye’de muazzam bir gelişme olduğunu müşahede ettiklerini belirttikten sonra; Selçuklulardan itibaren bu topraklar geçmişte âlimlere ve ilim insanlarına ev sahipliği yaptı, Haçlılara dur deyip İslam’ı uzak diyarlara kadar yaydı ve gittikleri yerlerde çok güzel eserler bıraktı, İslam’ın sancağı burada bir kez daha dalgalanacak ve hizmet kaynağı olacaktır diyerek bu hakikati böylece teslim edelim dedi.

Türkiye’de İslam Dünyasının sorunlarına eğilen ve nerede olursa olsun onların yardımına koşan bir yönetim var. Müslümanlara karşı zehirli planlar ve komplolar kurulduğunu belirten El-Kardavî, ancak bütün bunlara dur diyecek bir gücün de R.T.Erdoğan olduğunu ifade etmiştir.

İslam’a ilk hizmet edenler Araplar olabilir ama şu anda ortaya koydukları icraatların İslam’la bağdaşmadığını söyleyen El-Kardavî S.Arabistan ve Mısır’ı eleştirmektedir. Yine Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına da temas ederek, “Ne oldu bu kardeşimize?” diye sorup bunun cevabını beklediklerini sözlerine ilave etmiştir.

Böyle gür sedaların çıkması, İslam adına ve ülkem adına birer iftihar vesilesidir.

24.11.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ