Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

UCUZA ISINMA HAYALLERİ

Kış mevsimi yaklaştı. Malum bizim memleketimizde kışlar sert ve uzun sürmektedir. Her tarafta hummalı bir faaliyet göze çarpmakta ve vatandaş imkânı nispetinde kışa hazırlık yapmaktadır.
Bu cümleden olarak; ilçemizin Beğendik Sitesinde de yoğun bir yalıtım faaliyeti devam etmekte olup, burada iskân edenlerin çoğu; itinasız yapılan binalarını ısı yalıtımıyla hem sağlamlaştırma ve hem de enerji tasarrufuyla çok pahalı bulduğu sıcak su maliyetini düşürme cihetine gitmektedir.
Bu vesile ile ilgililere şu hususu hatırlatayım istedim. Jeotermal ile ısınan muhitteki sakinler, üç-beş kişi bir araya geldiklerinde ortak kanaatleri şudur: “Çok pahalıya ısınıyoruz. Hepimiz binalara izolasyon yaptırıp, sıcak suyu iptal ettirmek suretiyle doğalgaza geçmeliyiz.. gibi şikayetler, zirveden kopan kar topu gibi yuvarlanarak çığa dönüşebilir. Hele de 2018’deki muhtemel zamdan çok ciddî endişeler mevcuttur.” Konu Belediye Meclisinde gündeme geldiği zaman, sorumsuz ve kendini bilmez birilerinin; “Yaz kış ısınıyorlar, en yüksek zammı yapmalıyız..” sözleri kulaktan kulağa yayılıyor.
Belediyeler, halka hizmet için var olan müesses birer organizasyondur. Elbette bu hizmet için bir takım masraflar yapılacaktır. Dolayısıyla giderler hesaplanıp vatandaşı, kar amacı güdülmeden ısıtmanın yolları araştırılmalıdır. Bu maksatla geçen hafta Sorgunda tertiplenen, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin toplantısı çok önemliydi. Ak Partili Sorgun Belediyesinin bu sahadaki projesi Türkiye genelinde ödül de almıştı. Bu ödüle gölge düşürmeden, umarım Belediyemiz bu tür şikâyetleri göz önüne alır ve Bedir baba Mahallesinin büyük bir kısmının (Beğendik- Başak Siteleri ve civarı) bu hizmetten uzun ömürlü bir surette istifadesini temin eder.
Bu maksatla orada ikamet edenlerle bir anket çalışması yapıp, çevre il ve ilçelerle de bir mukayese yapılabilir ve bir maliyet hesabı çıkarılarak yapılacak toplantılarla halkı bilgilendirme yoluna gidilebilir. Yoksa çok ciddî bir hoşnutsuzluk giderek yaygınlaşıyor.
Ha bu arada, kışın ortasında kuyuların devreden çıkmasına tedbir alındığı haberi bizleri sevindirdi. İnşallah bu sene zemheride, soba ve elektrikli ısıtma cihazları arama telaşı yaşamayacağız!..

24.10.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ