Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

TEŞEKKÜR VE BİR HATIRLATMA

İnsanlar hasenatı ve seyyiatıyla birlikte değerlendirilmelidir. Cenabı Hak da; haşirde, “Mahkeme-i Kübra’da” insanların amellerini değerlendirirken, hasenatı ve seyyiatının galibiyeti ve mağlubiyeti noktasından değerlendirecektir. Yani, insanların iyilik, güzellik, hayır ve hasenat noktasında en küçük bir şey dahi “Levhi Mahfuz’da” kaydedildiği şekliyle kitabında gösterilecek ve asla zayi edilmeyecektir.

Fakat maalesef biz, insanları ve olayları değerlendirirken hep işin olumsuz ve menfi taraflarına bakıyoruz. Bu sebeple iyiliği ve güzelliği göremiyoruz. Akabinde de insanlar hakkında hüküm verirken adaletli davranamıyor ve zulmediyoruz. TBMM’de salı günleri, partilerin grup toplantılarındaki liderlerin konuşmalarını takip ederseniz, bu konuda ne demek istediğimi açıkça anlarsınız.

Ben, bu girişten sonra konuyu Sorgun boyutuna taşımak istiyorum. Sayın Belediye Başkanımız Murat Gürbüz’ün, göreve başladığı ilk gün, ilçemizde bir fa’li hayır olarak; uzun süre kurak giden havaların birden rahmetle serinlemesi, şehir şebekesine verilen suların çoğaltılması ve bu sebeple şimdiye kadar özellikle Beğendikte yazın kesilen suların bu sene kesilmemesi Sayın Başkanın hasenatını artırmıştır.

Ve yine bu seneye kadar her kış mevsiminde Beğendikte ikamet edenlerin ısınamadıklarından dolayı isyanlarına da sebebiyet veren sıcak su arızalarının önüne geçilip 3. Kuyuyu da devreye sokarak halkın memnuniyetini kazanması…

Ayrıca, bu ülkenin genel ekonomik politikasına uygun olarak, enflasyonla mücadele çerçevesinde; ilçemizde, sularda yüzde onluk bir indirim kararı da Sayın Başkanın artı hanesine yazılmıştır. Bu hayırlı hizmetlerinden dolayı Sayın Murat Gürbüz’ü kutluyoruz.

Ancak; belki zamansız, belki eski alışkanlık ve belkide imkânsızlıklardan olacak ki, kışa hazırlıksız yakalandık. Yani diyeceğim o ki: 10-15 cm.lik yağan bir kardan koskoca bir şehrin bu kadar etkilenmesi normal değildir. Yollar 2-3 gün karla kaplı, ara sokakların buzları 3-5 gün sonra ancak temizleniyor.

Bundan böyle kış gelmeden bütün hazırlıklar yapılmalı, yeterli araç-gereç takviyesiyle, özellikle kar temizleme aracı devamlı faaliyette olmalıdır. Allah’ın karı yağarken, Allah’ın kulları da seyretmeden gerekli tedbirler alınmalıdır.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ