Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

TERÖRE KARŞI MİLLÎ SEFERBERLİK VE ÜÇ LİDERDEN BİRLİK

Eskiden beri yerli yerinde kullanılan ve kültürümüze de yerleşen çok güzel sözlerden biri de şu sözdür: “Ölümden başka her derdin çaresi vardır ve çaresi bulunan şeyde de acze düşülmez.”

Çekirdeğin çatlayıp filiz vermesi, yumurtanın civ civ olması ve suyun buz olup demiri parçalaması fıtratının gereğidir. Tarihi boyunca hür yaşamış, esaret zincirini boynuna takmamış, masum ve mazlumların hamisi olmuş ve hatta bütün dünyaya medeniyet götürmüş bu millet, yine fıtratının gereğini yapacaktır.

14 Aralık 2016 günü, Sayın Cumhurbaşkanımız R.T. ERDOĞAN Külliyedeki Muhtarlar Toplantısında tarihi bir konuşma yaparak; “ Teröre Karşı Millî Seferberlik İlan” etti. Adı, söylemi ve yöntemi ne olursa olsun, yani bu ülkenin aleyhinde faaliyet gösteren; Pkk, Fetö, Deaş, Pyd, Ypg, Dhkp-c… tüm terör örgütlerine karşı adeta bir “Kurtuluş Savaşı” mücadelesi verileceğini açıkladı.

Anayasanın 104. Maddesiyle kendisine verilen yetkiyi kullanarak bu Millî Seferberliği ilan eden Sayın Cumhurbaşkanı: “Bundan sonrası, önümüzdeki gerçekler ışığında yeni Kurtuluş Savaşımızı hatta yeni Çanakkale Savaşımızı verme ve zafere ulaştırma dönemidir. Türkiye’ye terör örgütleri ve ihanet çeteleri üzerinden savaş açanlar, bugüne kadar attıkları hiç bir adımda istedikleri neticeyi elde edemediler. Her gün yeni bir şeytanlıkla karşımıza çıkıyorlar ama yine de başarılı olamayacaklardır. Bir gün gelecek bu ülkede terörün kökü kazınacaktır,” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı aynı zamanda, güvenlik güçlerine verdiği emir ve talimatla, yetkilerini kullanmalarını; yani bu milletin huzur ve barış içinde yaşaması için, birlik ve beraberliğine kasteden ihanet şebekelerine acımamalarını ve gerektiği zaman onları etkisiz hale getirmelerini istedi.

Aynı zamanda Çankaya Köşkünde de Sayın Başbakanımız, muhalefet partisi liderleriyle bir toplantı yaptı ve toplantının akabinde yapılan açıklamalardan da edindiğimiz intiba aynı mealde idi. Yani teröre karşı birlik ve beraberlikle topyekûn mücadele azmi.

İşte olay bu! Yediden yetmişe ve yedi düvele karşı (Çanakkale hatırlatması) varlığımızı, vatanımızı, bayrağımızı, istiklalimizi, dinimizi, namusumuzu ve kısaca bizi biz yapan her türlü değerlerimizi korumak için “Millî Bir Seferberlik.”

Bu seferberlikte, elbette herkese düşen görev ve sorumluluklar vardır. Burada yine bir kültür değerimizi ifade etmek durumundayım: “Küfre rıza küfürdür, zulme rıza zulümdür.” Kur’an (11/113) der ki: “ Zalimlere asla meyletmeyin, onların yanında durmayın, aksi takdirde Cehennem sizi de yakalayıverir.”

Dünyada da, ahirette de bu azabı çekersiniz. Haydi seferberliğe! Okuduğunuz gazetelerden başlayın!

20.12.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ