Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

TEKNOLOJİNİN AZİZLİĞİ VE ÖZÜR

Haftalık yazımı yazmak üzere bilgisayarın başına geçtiğimde, Belediyeden bir anons yankılanıyordu: 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Devlete ve Belediyeye borcu olanların yapılandırılması (taksitlendirilmesi) isteniyordu.

Ben de tam bu konuyu yazacaktım. Yani, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarına şefkat elinin uzatıldığını nazara vererek (bilhassa imar affıyla) bu fırsattan istifade edilmesi gerektiğini belirtecektim.

Tam da bu esnada telefonuma gelen bir mesajda: “Sorgun Belediyesine 928 tl. Borcum olduğunu ve en kısa zamanda bunu yapılandırmam gerektiği belirtilmektedir.”

Hay Allah! Şaştım kaldım. Bildiğim kadarıyla benim Sorgun Belediyesine hiçbir borcum yoktu. Her neyse bu sıcakta, kan ter içinde Belediyenin ilgili bölümüne varıp sorduğumda, benim gibi pek çok duyarlı vatandaş kuyruğa girmiş gelen mesajların mahiyetini öğrenmeye çalışıyordu. İlgili memur da, isim soruyor bilgisayarından sorgulatıyor ve akabinde de özür diliyor. Yanlışlık olmuş diyor. Vatandaşlar da bir Hasbünallah çekip Belediyeyi terk ediyorlardı.

TAKDİR

Hep böyle olumsuz şeyler yazacak değiliz ya. Bir de olumlu ve güzel bir şey yazalım dedik.

Kanada’da yaşayan kızım, sıla-i rahim için çocuklarla Sorgun’a gelmişken genel bir sağlık kontrolünden geçirelim istedik. Bu vesileyle Sorgun Devlet Hastanesinin ilgili polikliniklerinde gerekli muayeneler yapıldı. Burada yapılan her bir işlemde ilgililerin (Muayene eden Uz. Dr.dan.. Röntgen, EKG, Kan alma, MR…) Gerçekten işlerinin ehli olduklarına şahit oldum.

Ve yine, bu arada şahit olduğum bir konu özellikle dikkatimi çekti. Konu şu: 18.07.2018 günü Nöroloji Polikliğinde MR sonuçlarını öğrenmek üzere Uz. Dr. Sayın Nihal Güzelay’ın muayene odasına giriyoruz. Bizden önce, kendisini tanıdığım (öğrencim olan ve şu anda Ankara’da bir bürokrat), annesinin tahlil sonuçlarını öğrenmeye çalışıyor ve bunun bir çıktısını alabilir miyim diye ricada bulunuyor. Bunun üzerine Sayın Güzelay kendisinden beklenen cevabı veriyor: “Herkesin tasarruf etmesinin gerekli olduğunu ve bu Devletin kâğıdının da yerli yerinde kullanılmasının lüzumunu belirtti.” Böylece bizim de takdirimizi kazandı.

31.07.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ