Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

TAM BİR KEMAL SUNAL KLASİĞİ

Ey Kemal Sunal! Sen neymişsin? Allah sana rahmet eylesin. Öldün gittin ama hala çevirdiğin filmlerle, hala bazılarına ilham kaynağı olmaya devam ediyorsun.

11.Ocak.2019 günlü ulusal basının pek çoğunda enteresan bir haber vardı. Bu ülkede bir partinin genel başkanı kendisine, mahkemelerce verilen tazminat cezalarını ödeme güçlüğü çektiğinden dolayı partisinin milletvekillerinden yardım istemiş, onlar da derhal bir fon kurmak suretiyle genel başkanlarını bu zor gürlerinde yalnız bırakmamışlar. Herkes taşın altına elini koymak suretiyle her üç ayda bir, beş bin liralık katkıyla bu fona destek çıkmışlar.

İlgili milletvekilleri bu fonda biriken parayla genel başkanlarına biraz daha rahatlık sağlamak amacıyla yani; TC Kanunlarına aykırı faaliyetlerine (yalan, iftira ve hakaret vb.) devam etmede cesaret vererek teşvik etmiş olmuyorlar mı? Al bu parayı, aç ağzını-yum gözünü, istediğini söyle biz arkandayız, demiye mi getiriyorlar acaba?

İşti burada merhum Kemal Sunal’ın bir filmi aklımıza geliyor. Olay Çukurova’da bir pamuk tarlasında geçiyor. Kemal Sunalın tarlada nişanlısına yaklaşmaması, hatta bakmaması konusunda AGA tarafından görevli bir bekçi işi çok sıkı tutuyor. Kemal Sunal’ın bir bakışını fark eder etmez kesiyor cezasını, beş lira cezan var diyor. Kemal Sunal da; öyle mi, al şu on lirayı da doya doya Gülom’a bakayım diyor.

Şimdi şu olaya ne demeli? Kanunun suç saydığı bir fiile karşı fon oluşturmak hangi kanuna uygundur? Türkiye Cumhuriyetinin şahsı manevisini temsil eden bir meclis ve bu ülkeyi idare edecek yasal mevzuatı çıkarıp uygulanmasına vasıta olacak olan bu meclis ve bu meclisin sayın milletvekilleri böyle bir olaya nasıl teşebbüs ediyorlar?

Bu ülkede dernek kurmak gerçekten çok kolaylaştı. Yarın öbür gün birileri çıkıpta; ben ruhi depresyon geçiriyorum ve rahatlamak istiyorum diyerek, gecenin bir yarısında sokağa çıkıp sağa sola küfredeceğim ve benim gibileri de rahatlatacağım diye (masum) bir amaçla dernek kurmaya kalkar ve birde makbuz bastırarak para toplamaya kalkarsa, yani bir fon oluşturursa haksız mı?
OKUR YORUMLARI
cemal elmalıoğlu
28.03.2024 07:50:29

hürmet ve saygılarımı sunarım

CEMAL ELMALIOĞLU
26.04.2022 21:49:32

Sayın Daire Başkanım elinize dilinize sağlık her yazınızı okuyorum eski bir memurunuzun. Kütahya da siz Daire Başkanı iken ben sizin memurunuzdum. Şimdi Eskişehir Mihalıççık ilçesinde Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü yapıyorum. Yıllar size olan sevgimi, saygımı be hürmetimi eksiltemedi. Yalnız hocam özgeçmişinizde bir evlat sahibi yazılmış. Benim hatırladığım kadarıyla bir kızınız ve bir oğlunuz var. Onu düzeltsinler. Uzman Mehmet soydan uzman Betül AYHAN ben memur CEMAL ELMALIOĞLU o kütüphane günlerini çok özlüyorum. Ellerinizden saygıyla öperim. Eskişehir’e yolunuz düşerse başımızın üzerinde yeriniz her zaman mahfuzdur. Cep no 0 545 327 57 64

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ