Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

TAÇ GİYEN BAŞ AKILLANIR

Namık Kemal’in oğlu Namık Kemal’e sorar: Baba kral nasıl doğar? Babası da ona: “Oğlum kral tahta çıktığı an kral olur,” der.

Uzun süredir sabırsızlıkla beklenmekte olan Ak Parti Yozgat İlçe ve Belde Belediye Başkan adayları nihayet, 19 Ocak 2019 Cumartesi günü, saat: 13.00 Yozgat R. Kaya alp Kapalı Spor Salonunda kalabalık bir törenle açıklandı.

Biz burada sözü uzatmadan gelelim, Sorgun Belediye Başkan adayı Av. Sayın Mustafa Özdemir’le ilgili kamuoyunda yapılan değerlendirmelere..

Sorgun kamuoyundaki yapılan değerlendirmelere bakılırsa; kimi Mustafa Bey iyi insandır, herhangi bir şaibesi yoktur, salahatine diyeceğimiz bir şey yoktur, ama maharetini bilemiyoruz. Hele şu anda Sorgun’un üst üste yığılmış problemlerini çözme konusunda bir takım şüphelerimiz var. Ve şu andaki Belediyede mevcut ekiple bu işi çözeceği konusunda çok ciddi şüphelerimiz mevcuttur, denilmektedir.

Hele bir başka ifade daha var ki, o da şudur: Belediyeyi ve Sorgun’u tapulu arazisi gibi gören inhisarcı bir zihniyet; şimdiden Mustafa Beyin etrafını kuşatmış durumda ve acaba bu komite, Sayın Özdemir’e bu şartlarda bir gecekondu kurdurur mu? İnisiyatif kullandırır mı?

Bütün bunlara karşı diyeceğim o ki: Tanıdığım kadarıyla Sayın Özdemir bütün bunların üstesinden gelecek bir azim ve kararlılık içindedir. Salahatıyla birlikte mahareti de mevcuttur. Ak Partinin kuruluşundan itibaren bu oluşumun içinde yer almış, bir dönem de başarılı bir yönetimle ilçe teşkilatını yürütmüştür. Mesleğinde de başarılı bir avukattır.

Adaylık müracaatının hemen akabinde basına verdiği demeçte; insan odaklı bir şehircilik hizmetini ele alacağını ve icraatlarında da mutlak meşverete önem vereceğini vurgulamıştır. Bu esaslar çerçevesinde hareket etmesiyle inanıyorum ki Sorgun’un makûs talihini yenecektir.

Yönetimle ilgili olarak; muhtelif mahfillerde yaptığım konuşmalarda hep şu çarpıcı gerçeği ifade etmişimdir: ABD’nin en parlak dönemlerinde iki başkan görev yaptı. Biri B. Clinton, diğeri ise R. Reagan. Bunların en önemli özelliği şudur: Biri iyi zurna çalar, diğeri ise aktördür. Ama çevresine dünyayı idare edecek çapta danışmanlar getirip neticede başarılı olmuşlardır.

Av. Sayın Mustafa Özdemir’e başarılar diliyorum. Niyet hayır, akıbet hayır!..
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ