Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN YILDIZLAŞACAK

Bu vaadi ve bu teminatı, ilçemizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın R.T.Erdoğan’ın ağzından duymak gerçekten bizleri çok sevindirdi, ümitlendirdi ve şevklendirdi.

Gerçekten insanları mânen öldüren yeistir (ümitsizlik). Diriltip canlandıran ve şahlandıran ise, emeldir (ümit, istek, arzu). Bedbinlik bize yakışmıyor.

Şu kâinatta mevcut olan her bir varlıkta bir tekamül, bir ilerleme ve kemal noktasına doğru bir heyecan vardır. Öyle ise, biz de kendimize gelip dönen şu çarkların arasında ezilmeden, bu fıtrî kanuna ayak uydurup üstümüzdeki tembellik ve ümitsizlik tozunu silkerek bu cereyana tabi olmak durumundayız. Fert olarak, toplum olarak, ilçe ve il olarak kendimize gelmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir mübarek Cuma günü (25.03.2016) ilçemizi ziyaretle bu fitili ateşledi. Bu ziyaret vesilesiyle benim aldığım mesajlar şunlardır:

1-Şu zaman ve zeminde ve bu ülkenin aleyhinde topyekün bir şer ve ifsat komiteleri, bu milletin aleyhine her türlü gizli ve âşikar bir şekilde düşmanlıklarını gösterirken, bu memleketin (Yozgat) her ferdi birer “Kınalı Hasan” olmayı bilmiştir. Ve gerekirse yine de analarının duasıyla “Kınalı Hasan” olmaya namzettir.

2-Râbia’da sembolleşen ve akîdeleşen felsefesini tekraren te’yit ve te’kit ederek; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” üzerinde ısrarla durdu.

3-Tarihinin şehadetiyle ve Kur’anın beşaretiyle bin yıldan fazla Kur’ana ve İslam’a bayraktarlık yapmış olan bu milletin aleyhine haksız yere bedduanın kendilerine döndüğüne işaret etti.

4-Sorgun’a yıllarca önce verdiği sözü yerine getirdiğini ve bu ziyareti bunun için yaptığını, bununla birlikte Yozgat genelinde 70’ten fazla projenin açılışını gerçekleştirmiş oldu.

5-Hava alanı, hızlı tren, sağlık tesisleri ve et-süt alanındaki hayvancılığı geliştirecek projelerle ve diğer kamu yatırımlarıyla Yozgat’tan göçün durdurulacağını belirtti.

6-Bozok Üniversitesi’ne gerekli desteğin verileceğini ve bu cümleden olarak; Yozgat’a bir Hukuk Fakültesi, Sorgun’a da bir Veterinerlik Fakültesini müjdeledi.

Kanaatim ve temennim odur ki: Bu ziyaret çok bereketli geçmiştir. Bu ilçeye bir Fakülte sözüyle, akabinde “Eko Park’ın” gündeme gelmesiyle,Tekke Yenicesinden Sorgun’un su projesinin hayata geçirilmesiyle, hastane ve yollarının yapılmasıyla ve bütün bunların ciddî manada takiplerinin yapılması neticesinde, Sorgun hak ettiği yeri alacaktır. Yozgat’ın bunu kıskanmasına gerek yoktur. “Zira evladın zenginleşmesi, babanın itibarını arttırır. Eğer o babada şefkat mevcutsa!..”
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ