Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN TARIM VE HAYVANCILIK FUARI

İlçemizde açılan bir fuardan bahsetmek istiyorum. Bu fuar 22-25 Eylül 2016’tarihleri arasında (4 gün süreli) Sorgun’da ikinci defa açılıyor. Bu sefer daha bir derli toplu, ilkine göre daha da profesyonelce hazırlanmış, açıldığı tarihten itibaren hemen her gün ziyaretçilerle dolup taşmakta ve işin doğrusu bu kadar rağbetin olacağı tahmin edilmemekte idi.

Yetkililerle görüşüyoruz. Ülkenin hemen her bir köşesinden katılımın olduğunu, 106 Firmanın katıldığını ve stantların tamamının dolduğunu öğreniyoruz. Bu fuarın, her nekadar Sorgun Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde açılmasına rağmen, pek çok kurum ve kuruluşların bu fuara katılım ve destek verdiklerini görüyoruz. Bunlar da, Sorgun’un genel menfaati ve tanıtımı açısından bu organizasyonun bir parçası olmanın haklı gururunu yaşıyorlar.

Fuarda, ülkemizin tarım alet ve ekipmanlarının kat etmiş olduğu teknolojik gelişimi ve yükselişini görmek beni çok gururlandırdı. Beş bıçaklı ve arkasına takılan aparatlarla; sulamadan, her türlü ekim, biçim ilaçlama ve temizleme faaliyetlerini yapan dev traktörleri görünce, 1960’lı yıllardaki iki bıçaklı 135’lik Massey Ferguson traktörlerini ve bu traktöre tarlasını sürdürmek için birkaç köyün sıraya girdiklerini hatırladım. Bunun yanında envai çeşit tarım aletlerini görünce, gerçekten bu konuda da ülkemizin çağ atladığına inandım.

Hayvancılık yönüyle de; et, süt, yağ, peynir çeşitleri, bitkisel ürünler bol bol stantlarda yerini almış, Halk eğitimin el sanatları ve hediyelik eşyaları da ziyaretçilerin ilgisini

çekiyordu.

Fuar, bence amacına ulaşmış gözüküyor. Zira bilişim ve etkileşim bu çağın en önemli özelliğidir. Reklam ve tanıtım, sanayi ve ticaretin olmazsa olmaz unsurudur. Dünyanın büyükçe bir köy haline geldiği günümüzde, bu memleketin istikbali açısından, devletimizin de bu konulardaki destek ve teşviklerini gördükçe insanın ümit ve şevki kat kat artıyor.

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileriyle görüşüyoruz. Bu konularla ilgili projelere olan desteklerini ve hibe kredilerinin geniş bir yelpazede bu amaca hizmet ettiğini dinledikçe, geleceğe olan ümidimiz daha da artıyor. Bu konularla ilgili; cesur ve atak, kendine güvenen müteşebbislere çok geniş bir saha mevcut. Haydi ileri!

Bu vesile ile Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Üzeyir Aslan’ı ve ekibini kutluyor, bu fuara destek veren diğer kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum.

Not: Fuar alanındaki bölgeye has olmak üzere, Eğri öz Çayının üzeri kapatılıp rahat ve geniş bir otopark alanı düzenlenebilir.

27.09.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ