Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN PLATFORMU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ-1

“Kimin himmeti milleti ise, o tek başına bir millettir,” fikrini benimseyip, vatan sevgisinin imandan kaynaklandığına inanan insanların ideal bir şekilde, medeni bir toplum olarak yaşaması hedeflenen Sorgun ilçesinin gerçek bir şehir haline getirilmesini amaçlayan “Sorgun Platformu” bu iyi niyetin bir tezahürüdür.

Kitle iletişim vasıtalarıyla küreselleşen ve küçülen dünyamızda, nerede ve nasıl insani değerler varsa; iyi, güzel, faydalı ve insan menfaatine uygun hayat tarzlarını bu günün insanı görüyor ve fıtri olarak ona talip oluyor.

Evet, neden oralarda var da bizde yok?

Evet bu fıtri talep, bence bu platformun ana fikrini oluşturmaktadır.

Ben burada kısaca birkaç başlık altında bu platformdan beklentilerimi arz etmek istiyorum.

I-Sosyal Sorumluluk Projesi:

1-Aile Yaşam Merkezi adı altında bir kültür kompleksinin kurulması: Söz konusu kurumun çok fonksiyonel olarak, her yaştaki ve her kesimden insanın kabiliyetlerinin geliştirilmesi, boş zamanlarının değerlendirilmesi açısından bu kurum çok büyük önem arz etmektedir.

2- Aile Birliğinin Korunması ve Boşanmanın Önlenmesi: Aile, sağlıklı bir toplumun temel öğesidir. Sudan bahanelerle boşanmaların arttığı günümüzde bu kurumu muhafaza etmek, toplumun istikbali için çok büyük hayati öneme haizdir. Bu nedenle, İlçe Müftülüğümüzün öncülüğünde Hukuk Mahkemelerinden boşanma müracaatlarının araştırılarak bu işin önlenmesi için kurulacak bir komitenin derhal çalışmalara başlaması gerekmektedir.

3-Dilenciliğin Önlenmesi ve Gariplere Sahip Çıkılması: Sosyal Yardımlaşma Vakfının hizmet sahasının genişletilerek, ilçemizdeki muhtaçların gerçek manada tespiti ile, gerekli yardımların yapılması, ayrıca yolda kalmış ve fevkalade durumlar için yeniden bir fon kurulması, fırınlardan ekmek alırken ücretsiz ekmek dolaplarının tesisi ile, aç ve muhtaç insanlara yardımda bulunulması, ilçe dışından gelen dilencilere engel olunması için emniyet ve zabıtanın koordineli bir şekilde çalışması gerekmektedir.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ