Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN PLATFORMU (EĞİTİM KOMİSYONU)

Biliyorsunuz daha önce Sorgun’un problemlerini görüşmek, üzerinde düşünüp kafa yormak ve bu meseleleri ilgililere iletmek maksadıyla “Sorgun Platformu” adıyla geniş tabanlı bir toplantı tertip edilmiş ve bunun sonunda da muhtelif konulara ait komisyonlar teşekkül ettirilmişti.

İşte o komisyonlardan birisi “Eğitim Komisyonu” ilk toplantısını; 10.Eylül.2012.Pazartesi günü saat:20.oo de, Sorgun Öğretmen Evinde gerçekleştirmiş oldu.

Sözkonusu toplantıda:

a-Sorgun’un genel eğitim-öğretim durumu gözden geçirildi. Alınan tedbirlerle problemsiz bir şekilde eğitime başlanacağı müjdesi verildi.

b-Toplantıda; Sorgun Kaymakamı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü’nün yanında, Basın mensupları, İl Genel Meclis Üyeleri, Emekli Eğitimciler, Okul Aile Birliği Başkanlarının da bulunması, bu faaliyetin daha farklı bir boyutta ele alınmasını temin etti.

c-Sorgun’da şu anda mevcut olan ve iki ayrı binada ve iki ayrı isimle tedrisatını sürdüren Kız Meslek Liselerinin birleştirilip, tek binada ve tek bir yönetim altında tedrisatının devamına, Sağlık Meslek Lisesi’nin ise müstakil ve hazır bir binaya taşınması kanaati komisyonca uygun görüldü.

d-Mustafa Tekgül Anadolu Lisesinin boş kalan kısmına da, Sorgun’a açılması planlanan Meslek Yüksekokulunun bir an önce öğretime açılması için harekete geçilerek, söz konusu Yüsekokula, binası yapılıncaya kadar tahsis edilmesi teklifi benimsendi.

e-Sorgun’da okul çeşitliliğinin artırılması yönünde, “Bilim-Sanat Merkezi ve Spor Lisesinin” açılması ve özellikle ilçede, yüzme sporuna uygun zemin bulunması sebebiyle bu konuda gerekli adımların atılması tavsiye edildi.

Komisyonun ilk toplantısı olması münasebetiyle, bir araya gelinmesi ve bazı konuların tartışılması iyi bir başlangıç oldu, katılımcılara teşekkür ediyorum.

TAZİYE

Sorgun’un tanınan ve sevilen, Emekli Din Görevlilerinden Aydın Hoca (Cabbar Alpaydın) nın muhtereme valideleri Cennet Hanım’ın vefatı sebebiyle, merhumeye Cenabı Hak’tan rahmet diliyor ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ