Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN MEHMET AKİF İLKÖĞRETİM OKULU ADINA LAYIK OLDUĞUNU İSPAT ETTİ

“Âsımın nesli… diyordum ya… nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.”

12.Mart.2013 günü, İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıldönümü münasebetiyle Sorgun Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, yine Sorgun İlyas Arslan Kültür Salonunda bir proğram düzenledi.

Proğram; hem İstiklal Marşımızın yazılış ve kabul edilişinin tarihi seyriyle birlikte ve hem de Mehmet Akif gibi dev bir şahsiyeti anmaya yönelikti.

Okul Müdürü Ömer Güneş’in, o harika açılış konuşmasında hedef gösterdiği; tarihine ve ecdadına layık olmak gibi ulvî bir vefa hissiyle, bu kutsal görevi acaba bu minik omuzlar taşıyabilir mi diye, işin başında doğrusu biraz tereddüt ettim.

Evet, bu faaliyeti burada bu ekiple icra etmek, o kadar kolay bir iş değildi. Zira şu küre-i arzda ne kadar “haşarât-ı muzırra” varsa, bu toprağa ve bu masum-mazlum millete saldırıyorlardı.

İşte, Cenabı Hak; böyle zamanlarda tarihî hizmetine mukabil bu milletin içinden mehdi misal insanları çıkarıyor ve felaketlerin arkasından bu vesiyle ile bir saadet devri açıyordu.

Mehmet Akif Ersoy, kendisine ihsan edilen hamiyyet-i vicdan ve selaset-i lisan ile; Kastamonudan Balıkesire, Necid Çöllerinden Kahireye, İstanbuldan Berline kadar hareketli bir ömür, tesirli bir hitap ile, esasen bu milletin ruhunda mündemiç olan hürriyet fikrini alevlendirmiş neticede İstiklal Savaşı kazanılmış ve İstiklal Marşının Şairi olarak ta bu milletin kalbinde haklı olarak yerini almıştır.

Bu proğramda böyle bir kahraman ve milli şairimiz yâdedildi. Çanakkaleden Kurtuluş Savaşına kadar ecdadın kahramanlıklarını, şehit ve gazilerimizi hayırla, rahmet ve minnetle andık. İşte, Mehmet Akif İlköğretim Okulu bizlere bunları yansıttı.

Proğramda: O, minik yürek ve kalblerde, masum lisanlarla Milli Marşımızın on kıtasını dinledik. Playbacksiz oratoryoda himmetimiz ve hamiyyetimiz depreşti. Okunan bütün şiirlerde, o tarihi heyecanı tekrar yaşadık.O, büyük ruhlu küçük kahramanlardan oluşan mehter takımıyla fetih ruhumuz yeniden canlandı.

Bu kutsi heyecan ben de üçüncü kez dalgalanıyordu. Birincisini: İstanbul’un fethinin yıldönümü münasebetiyle surların dibindeki mehter takımında duydum. İkincisini: Hasbel-kader, 1980’de (12.Eylül öncesi) ki bir bayramda,Yozgat İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğüm esnasında bütün engellere rağmen çıkardığımız mehter takımında, üçüncüsünü de; İş M.A.Ersoy İlköğretim Okulunun o minik mehter takımında duydum.

Tebrikler, Teşekkürler!

Başta, Okul Müdürü Ömer Güneşi, adıgeçen okulun; Türkçe, Müzik ve Anasınıfı Öğretmenlerini, ayrıca proğrama tüm emeği geçenleri kutluyorum.Bütün öğrencilere de başarılarının devamını diliyorum.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ