Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN’DA GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR

Geçen hafta içerisinde Milletvekilimiz Sn. Ertuğrul Soysal, Sorgun’da basın kuruluşlarını ziyaret etti. Sayın Soysal ziyaretinin amacını anlatırken şunları söyledi: 10-Ağustostaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a çok büyük oranda destek verdiği için basın vasıtasıyla Sorgun’luya teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Yine, Sorgun’la alakalı çalışmalarını anlatırken şu açıklamaları yaptı:

1-İlçeye yeni kurulan Fen Lisesi, 2014-2015 Öğretim Yılında faaliyete başlayacaktır.

2-Yine ilçeye, kurulması planlanan 4-yıllık Hayvansal Üretim Yüksekokulunun kurulma çalışmaları son aşamaya gelmiştir.

3-250 yataklı Sorgun Devlet Hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir.

4-5000-kişilik Stadyum inşaatı devam etmektedir.

5-Sorgun SGK binası inşaatı tamamlanmıştır.

6-Yine Sorgun Gençlik Merkezi binasına başlanmıştır.

7-Sorgun ve çevresindeki yol yapım ve onarım faaliyetleri devam etmektedir.

8-Hızlı tren ve hava alanı projeleri aksamadan sürdürülmektedir.

9-Sorgun arıtma tesisi projesi hızlandırılmıştır.

10-Geçen yıl Sorguna, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları adı altında 12-öğrenciyle açılan Meslek Yüksekokuluna bu yıl bir proğram daha ilave edilmiştir. Turizm ve Otelcilik adı altındaki bu proğramla birlikte Meslek Yüksekokulunun öğrenci sayısı (12+30+30 olarak) 72-ye yükselmiş ve Sorgun’daki binasında öğretime başlayacaktır.

İnşaallah hem proğram ve hem de öğrenci mevcudunun artacağını ümit ediyoruz

TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Yine ilçede Sn. Kaymakam Levent Kılıç başkanlığında; İlçe Emniyet yetkilileri, Milli Eğitim, Sağlık, Diyanet, Basın, Siyasî Parti ve Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. 25.08.2014 günü yapılan bu toplantının konusu uyuşturucuyla mücadele ve nesli korumak idi.

Bu toplantıda gördük ki, bu mücadele ferdî olmaktan çıkmış ve devlet politikası haline gelmiştir. Yani sigara ile mücadele gibi topyekün bir seferberlik halinde devam edecektir. İşin boyutları ve tehdit sahası göz önüne alındığında konunun hassasiyeti her kesim tarafından idrak edilmektedir. Ve bu konuda atılan adımlar çok ciddi adımlardır.

Hani, Nasreddin Hoca bir beldeye varmış ve kendisine saldıran köpeklerden korunmak için yere eğilip alacağı taşları yerinden sökemeyince şöyle demiş: Yahu bu ne biçim memleket! Taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakmışlar…

İşte Sorgun’da bu konuyla ilgili yapılan bu toplantıda ben şunu müşahade ettim. Sn. Kaymakamın sorumluluk duygusu, emniyetin titizliği, diğer temsilcilerin olayı sahiplenmesi ciddi olarak hepimizi bu mücadelede ümitlendirdi.

Yani taşlar yerinden oynadı. Bu neslin felaketi için saldırgan kim olursa olsun; İster Avrupa, ister uyuşturucu baronları ve isterse medya müntesipleri… Layık ve müstehak olan kafalara bu taşlar Sorgun’dan gelecektir.

01.09.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ