Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SORGUN’A BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTEYENLERDEN BEKLENTİLERİMİZ-3

4- Ekonomi ve Kalkınma Projesi:

Söz konusu ekonomi, çok geniş kapsamlı bir ifade olduğu için pek çok faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilebilir. Şu anda gerek il olarak ve gerekse ilçe olarak, arzu edilen ve hedeflenen plan ve projeleri gerçekleştirmek için en uygun zaman ve zeminin olduğuna inanıyorum. Zira hem parlamentoda ve hem de bürokraside bu faaliyetleri takip edip sonuçlandıracak yeteri kadar insan kaynağımızın olduğu kanaatindeyim. Yeter ki inanalım ve onları harekete geçirelim.

Bu açıdan bu maddede söyleyeceklerim şunlardır. Yeni teşvik paketiyle Yozgat 5.Bölge’de yer almıştır. Bu imkân ilçemizin de geleceği bakımından büyük önem arz etmektedir. Stratejik yatırımlardan, turizm ve eğitime kadar geniş bir alanda buralara yapılacak yatırımlar çok büyük destek görecektir.

Bu çerçevede:

a- Yeni eğitim alanları tespit edilip, ücretsiz tahsis edilerek özel eğitim yatırımları teşvik edilmelidir.

b-Turizm alanlarının (bilhassa jeotermal) yeniden gözden geçirilerek, bir haritasının çıkarılıp gerek yurt içi ve gerekse yurt dışına gönderilmek suretiyle bu sahadaki yatırımcılar davet edilmelidir.

c- Enerji Bakanlığı’nın ilgili daireleri ziyaret edilerek, rüzgar enerjisiyle ilgili bir plan ve proje yapılmalıdır. Zira bu konuda Sorgun’ un konumunun çok elverişli olduğuna inanıyorum.

d- Yozgat’a yapılacak havaalanı ile ilgili çalışmaların Sorgun’ u da kapsayacak bir biçimde uygun bir mekâna yapılmasına gayret edilmelidir.

e- Milli Savunma Bakanlığı ile görüşülerek, Savunma Sanayii yatırımlarının ilçemize yönlendirilmesine gayret edilmelidir.

f- İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın koordinesiyle toprak tahlilleri, tohum ıslahı, meyvecilik ve hayvancılığın sağlıklı bir şekilde geliştirilmesi maksadıyla yeterli eleman istihdamı cihetine gidilmesi ve bu sektörün geliştirilmesi gerekmektedir.



Sonuç Olarak:

Bu faaliyete çok olumlu bakıyor ve ilgilileri kutluyorum.

Bu konularla ilgili olarak ve ilgisi olanlardan uygun komiteler kurulup zaman zaman bir araya gelip bu faaliyetlerin değerlendirilmesinin yapılması gereğine inanıyorum.

Hem milletvekillerimizin ve hem de çeşitli bakanlıklardaki bürokrat hemşerilerimizin ilçemize davet edilerek bu konuların görüşülmesi ve takibinin yapılmasının hayırla sonuçlanacağına kanaatim tamdır.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ