Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SİYASET TOPLUM İÇİN YAPILIR

Şu kâinatın en eşref, en Ekrem ve en kıymetli varlığı insandır. Ve şu kâinatı yaratan Yüce Yaratıcı insanı kâinatın merkezine koymuş, bütün mahlûkatı da ona hizmetkâr etmiştir. Zerreden şemse ve karıncadan file kadar her şey insana hizmet ediyor. Madem şu kâinatın en ehemmiyetli varlığı insandır. Öyle ise en kutsal, en önemli hizmet ve en önemli yatırım da insana yönelik olmalıdır.

İnsan fertleri de bir araya gelince; aile, cemiyet ve toplumları oluşturur. Yani sözün kısası; eğer bir insanın hamiyeti, himmeti var ise ve insana hizmeti de gaye edinmiş ise, “önce insanı ve insanların oluşturduğu toplumları tanıması şarttır.”

Evet, insan nedir? Nasıl bir varlıktır? Nelere ihtiyaç duyar? Maddî ihtiyaçlarının yanında ruh dünyasının ihata ettiği âlemle nasıl bir münasebeti vardır? Şu insanoğlu nereden gelip nereye gidiyor ve bu dünyada vazifesi nedir? Bütün bu sorulara verilecek muknî bir cevabı olmayan insanlar bu topluma hiçbir şey veremezler.

Bütün bu özellik ve duygularla birlikte biz millet olarak; tarihimizden tevarüs ettiğimiz kültür değerlerimizle diğer toplumlardan çok farklı bir yapımız vardır. “Biz, komşusu açken tok yatamayız, ölümden kaçan insanlara kapımızı kapatamayız. Düşenin dostu olup yardıma ihtiyaç duyanın elinden tutar, hatta sırtımızda taşırız. Mazlumun ve masumun yanında durur, zalimin karşısında oluruz. Güçlünün değil, haklının yanında yer alırız…”

Bütün bunlarla birlikte; dünyada mevcut olan ve insanî değer taşıyan, dünyanın bütün nimetlerinden de istifade etmek isteriz. Ama meşru, yasal bir tarzda ve hakkımız olan nimetleri isteriz.

Şimdi, bizi yönetmek (pardon) bize hizmet etmek isteyenlerin vizyonlarına bir bakalım. Şu Bremen mızıkacılarından gelen seslere bir kulak verin: “Suriyelileri kovmaktan tutun da.. köprü, yol, baraj, hızlı tren ve havaalanlarını yıkmaya kadar..” ne varsa hepsini yıkmaya niyetlenen bir ehl-i tahrip güruhunun seslerini işitiyorsunuz.”

Siz, bu güruha bu memleketi emanet eder misiniz?

17.07.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ