Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ŞİMŞEKLER EL YAKAR

Yaratılış olarak karakterimde olumsuz şeyleri nazara vererek insanların zihinlerini bulandırıp onları ümitsizliğe sevk etmek gibi bir davranış pek yoktur. Okuyucularım ve beni yakından tanıyanlar bunu pekala bilirler.

Zira menfi şeyleri devamlı hatırlatmak saf ve temiz kalpleri ıslah yerine ifsad eder.

Halbuki “güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.”

Şahsi hayatımda bu esaslara riayet etmeme rağmen bazı olumsuzlukları gördüğümde de bunları hüsn-ü tevil edip hayra yormam imkansız hale geliyor.

Hele son zamanlarda Yozgat’ta cereyan eden hadiseleri gördüğümde bunları ; akılla, mantıkla, insafla, izanla izah etmenin metodunu bulamadım.

İsterseniz en sondan başlayalım. Sütunum müsait olursa diğerlerine de birer satır başı açabiliriz.

Yozgat’ta; başarısıyla, dürüstlüğüyle, nezahet ve nezaketiyle, devlet malına sahip çıkmadaki titizliği ile, sahasındaki çalışmaları ile, Yozgat’ı 81 il içerisinde ilk 10’a çıkaran çalışmaları ile yakından takip ettiğimiz bir yöneticinin bu görevden alınmasını öğrendiğimizde hayret ve dehşet içinde kaldık.

Siz son yıllara kadar, yazın ortasında milli parkımız olan çamlıkta suların aktığını, tuvalet ve lavaboların her an temiz tutulduğunu hiç gördünüz mü?

Örneği diğer illerde olmayan keklik istasyonu kurup doğa ve hayvan sevgisini bu şehrin insanlarına telkin etmeye çalışan ..

Yine, ısı ve ölçüm istasyonları ile Yozgat’ı ilk defa tanıştıran, hava kirliliğinde ilimizi ilk üçten çıkaran bir müdür..

Evet İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Şimşek’e layık görülen bir muameleden söz etmek istiyorum.

Üç yıl başarıyla yürüttüğü bu görevden alınıp Çayıralan’a geri gönderilen bu yöneticinin günahı ne?

Bir haftadır bu sorunun cevabını arıyorum, bulamıyorum. Bu icraatın müsebbiplerini de bulamadım, hiç kimse sahiplenmiyor.

Ancak birileri, şöyle bir izahat getirmişler: “Biz onu aldıktan sonra oradaki işçilerden bir grup bize teşekküre geldi!..”

Sormazlar mı adama ? “Kimdir bunlar? Ali Şimşek’le problemleri neydi? Bunların rahatlarımı bozuldu?” Aynı grup Karadenizli bir Orman Mühendisiyle rahat çalışabileceğini nerden biliyordu?

Nereden bakarsanız bakın bu icraatlar hoş ve uygun olmayan şeylerdir. Bu minare bu kılıfa sığmıyor. İşini içerisinde başka bir takım sebeplerin olduğu kulağımıza geliyor. İnşallah doğru değildir. Ve bu icraatınızla hem kendinize hem de bu İl’e yazık ediyorsunuz.

Ali Şimşek’ler kolay yetişmiyor. Bürokrasiden gelmiş bir insan olarak söylüyorum. Adam yetiştirmek, hele hele adam gibi adam yetiştirmek.. Gönlü; insan, doğa ve hayvan sevgisiyle dolu, bu İl’e ve bu İl’in insanlarına hizmeti bir ibadet vecdi içinde yapan bir yönetici öyle kolay kolay yetişmiyor.

“Ama harcamak kolay.. Bu işin ciddiyetini kavrayamayan birilerinin iki dudağı arasından çıkan bir söz bu neticeyi verir. Bir kibrit bir ormanı yakar. Üç kuruşluk bir kurşun bir kahramanı telef eder..”

Sözün kısası tahrip çok kolaydır. Ama tamir çok zordur. Bilhassa bu memleketin umurunu üstlenmiş insanlar; “Bir takım çocuk hevesli insanların yıldızları koparıp almak gibi taleplerini değerlendirirken yine onlara şunu söyleyip ikna etsinler. “Aman ha! Sen o yıldızları istiyorsun ama, onları oradan kopardığımızda gök kubbe başımıza çöker. Hep beraber altında kalır eziliriz!”





Tarih : 12.02.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ