Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SEVİMLİ VE SEVİMSİZ SESLER

Hadis kitaplarını karıştırırken şu mealde karşıma bir hadis çıktı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) buyuruyor ki: “Cenabı Hak katında en sevimli sesler: Tan yeri ağarırken öten horoz sesi, Kur’an okunurken çıkarılan ses ve seherlerde yapılan tövbe-istiğfar sesi.”

Bütün bunlar fıtrî güzellikte olup fıtratı bozulmamış; kafa, kalb ve kulağa sahip olan insanların haz duyduğu seslerdir.

Bu arada bana sorsalar deseler ki; senin için en çirkin, en rahatsız edici, en lanet sesler hangisidir? Deseler…

El-Cevap: 1- Eşek sesi. 2- Saat:23.00’den sonra komşundan gelen matkap sesi. 3- Yine saat: 22.00’den sonra komşunun çamaşır makinesinin sesi. 4- İnşaat faaliyetindeki her türlü sesler.

Belki çok duymuşsunuzdur, ama ben burada bir daha tekrar edeyim. İnşallah birileri duyar da insafa gelir. Ve medeniyetin getirdiği medenî davranışları sergilemede geç kalmamış olurlar. Siz, siz olun da muztar kalmadıkça, ev alırken ya da kiralarken; 1- Mutlaka komşularınızı çok iyi seçin. 2- İnşaat mahallinden uzak durun. Yani çevrenizde boş arsa varsa oraya sakın yaklaşmayın!..

Ya çocuklar orayı top sahası olarak kullanacaklardır, ya geceleri oradan geçemeyeceksiniz, zira köpekler sizi sürü halinde karşılayacaklardır. Ya da günün birinde bir sondaj makinesinin sesi ve dozer gürültüsüyle uyanacaksınız.

Benden söylemesi. Bütün bunları yaşamış ve tecrübe etmiş bir insan olarak söylüyorum. Emekliliğimde, yani ahir ömrümde şöyle, şu güzel memleketimin güzel bir yerinde rahat edeyim derken herhalde hırs gösterdim. Ehl-i hakikatin “La rahate fid-dünya” sözünü unutmuştum. Bazıları bana hatırlattılar!

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ