Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ŞEHİTLERİ UĞURLARKEN

Bu bir Kanun-u İlahîdir. Fıtrat kanunları kulların irade ve inisiyatifine tabi değildir. İnsanın dünyaya gelişi nasıl ki, bu İlahî kanun gereğidir. Dünyadan gidişi de aynen öyledir. Bir plan, program, yani ilim-irade ve bir İlahî kudretin gereğidir. Tesadüf asla yoktur.

26.Temmuz.2015 günü, daha önceden planlanan bir arkadaşımızın oğlunun düğünü vesilesiyle Yozgat’a davet edildik. Bununla birlikte özellikle son haftada, birileri düğmeye bastı ve topyekûn bu ülkeye karşı genel bir terör eylemleri başlattı. Zaten içerideki ihanet çetesi de bu emri epey bir zamandır bekliyordu. Ve beklenen oldu. Bu ülkenin; birlik, beraberlik, dirlik ve düzenini sağlamakla görevli güvenlik güçlerine karşı terör grupları harekete geçti. Maalesef her gün üçer, beşer şehit cenazesi görmeye başladık.

Bu kutsal vazifenin karşılığı, bu nuranî kafileye Yozgat’ ta bir şehitle (Mehmet Koçak) katılmış oldu. Biz düğüne giderken Mehmet Koçak’ta; arkasında gerçekten Yozgatlı olan cemaate el sallıyordu. Ben de, Mevlana’nın “Şeb-i Aruz”u gibi o nuranî kafiye katıldım, sakın bana ağlamayınız, diyordu.

Cemaate baktım: Kimileri teröre, yandaşlarına methiye düzerken, ellerine bağlama verip sempatik gösterirken, dağlardaki eşkıyanın çevreciliğini medyası vasıtasıyla reklam edenlerden kimse yoktu. Taziyette bile bulunmamışlardı. Ama gerçek vatanperver dostları şehidin arkasında saf tutmuşlardı.

O’nun şahsında bütün şehitlerimize bir Fatiha okuyup ayrıldık. Uhrevî düğünden dünyevî düğüne iştirak ettik. Yazımın başında işaret ettiğim Kanun-u İlahî, Takdir-İ İlahî.

Yimpaş düğün salonunda kalabalık bir davetli grubu var. Düğün sahipleri ve davetlilerin kısmı ekserisi tanıdık ve dostlardan müteşekkil, bizi de bir selamlama konuşması için sahneye davet ettiler.

Ben de; önce Coşkun ve Sakin ailelerini kutladım. Mustafa ve Gamze Hanıma mutluluklar diledikten sonra, terörü lanetleyen bir konuşma yaptım. Milletin birlik ve beraberliğin önemiyle birlikte, toplumun şuur ve idrakine hitap ederek dost ve düşmanın iyi tanınması gerektiği üzerinde durdum.

Ayrıca, kısaca bir mesaj olması temennisiyle, benim çok önem atfettiğim “Hava” konusunda birkaç cümleyle konuşmamı bitirdim. Cenabı Hak, hayat sahibi varlıkların en çok ihtiyaç hissettikleri maddeleri, büyük bir nimet olarak; kesretle ve çok ucuz bir şekilde şu dünyaya depo etmiştir. Bu nimetlerden biri “Hava ve bir diğeri ise Sudur.” Havanın; bitkilere, hayvanlara ve insanlığa olan faydaları saymakla bitmez. Onun için Sadi Şirazî: “İnsanın her nefes alış-verişinde kendisine iki şükür vaciptir” der. Evet, insan oksijen almasa yaşayamaz, onu içerden çıkarmasa (karbondioksit) zehirlenip yine yaşayamaz. Öyle ise, Cenabı Hakkın insana ihsan ettiği her bir nimete insan, insanca mukabele etmeli…
OKUR YORUMLARI
taner turk yılmaz
05.08.2015 14:51:00

bayram tatılın ıcınyozgatımıza geldım ama ıkıncı gun tekrar dondum ıykıde kalmamısım cunku cok korktum 45 yıl orda ekmek yedım ama cok uzuldum

hasan baycan
04.08.2015 14:41:00

değerli hemşehrilerim yozgat ın neden bu kadar geri kaldığını bu kadar göç verdiğini yorumlarınızı okuyunca insan daha iyi anlıyor Yozgat dışında yaşayan biri olarak tarihi birikimi olan yozgatın bu anlayışla pek bir yol alamaz haklı gerkceleri varsa eleştirmek ve eleştiriyi özümsemek bir erdemliktir. [yapıcı olduğu sürece]

Kamİl Torkan
02.08.2015 23:53:00

Tabi tabi. Ufak atınız da civcivler de yesin Asım Bey. Bu sıraladığınız okul, TOKİ falan tarzı projeler Türkiyenin her tarafında gerçekleşmiş basit işlerdir. Bunları sanki büyük işlermiş gibi dolma yapıp yutturmaya çalışmayı bir kenara bırakın. Yozgatlı o yüzden mi şehrini, ilini terkediyor. Herhalde bu büyük projelerin kıymetini bilemediğimizdendir bu da!!!!!. Bekir Bozdağın kıymetini bilemediğimiz gibi!!!!! Yollarımız tamamlanmış, havaalanımız yapılmış, savunma sanayi yozgata taşınmış, çevre yolu yapılmış, kentsel dönüşüm tamamlanmış, acemi birliği Yozgata kurulmuş daha ne isteyelim deyil mi? Geçiniz bunları, 13 yılda Bekir Bozdağa verdiğimiz desteğin karşılığında Yozgat ili kocaman bir sıfır elde etmiştir. Memleketin SAHİPSİZ görüntüsü, insanın vicdanını sızlatıyor, biraz Allahtan korkmak lazım. Yozgat daha iyisini hakediyor ve elbette bunu birgün alacaktır. Temayül yoklamalarında birinci gelen ve Yozgata hizmet edecek değerli bilim adamı Prof Dr. Taner Demirerin liste oyunlarında safdışı edilmesinde kul hakkını kim ödeyecek. Bunları da görmek lazım.

Osman Bey, bize göre, hakkı söylemektedir. Kendisini hep takdirle okuyoruz. Hakkı söyleyenler, halka hizmet etmektedirler.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ