Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SEÇİM SONUÇLARI

“Bir dane-i hakikat bir harman yalanı yakar.”

22 Temmuz 2007 erken genel seçimlerinin neticeleri hakkında çok sözler söylenebilir. Nitekim bu konuyla alakalı ya da alakasız pek çok kişilerin yorumlarını dinledik.

Biz de, ister istemez bu yılın, milletimizin mukadderatı ile alakalı en önemli olayından bahsetmek durumundayız. Zira bu olay yediden yetmişe hepimizi ilgilendirdiği gibi, zannederim bütün dünyanın, hele hele içinde yaşadığımız coğrafyanın da yakın ilgiyle takip ettiği çok önemli bir olay olmuştur.

Artık insanları tek başına bir yerde ikamete mecbur edemediğiniz gibi, dünyayı da durduramazsınız. Ne insan eski insan ve ne de dünya eski dünyadır. Aklını başına alıp dünyanın gidişatına ayak uyduranlar yürümeye ve idame-i hayat etmeye devam edecek, buna zıt olarak yerinde sayanlar ise çarkın dişlileri arasında ezileceklerdir.

Bu sebeple, bu ülkede veya Yozgat’ta siyaset yapanlar gerek ülke genelindeki gerekse Yozgat’ta ki genel seçimlerin sonuçlarını iyi okumaları gerekmektedir.

Sonuçlara baktığımızda satır aralarından şunları okuyoruz:

1- Bu millet; benimsediği, özümsediği ve yıllarca karakterinin bir özelliği olarak toplumsal hayatına nakşettiği kültürel özelliklerinden taviz vermediği, yani muhafazakar kimliğine saygı gösterilmesini istiyor. Yani kılık ve kıyafetiyle ve manevi hayatına müdahaleyi reddediyor.

2- Bu muhafazakar kimliği ile birlikte çağdaşlığı, yeniliği, hareketi, dinamizmi arzu ediyor. Yani statükoyu, yerinde saymayı ve standart bir hayat dayatmasını reddediyor.

3- Bu ülkenin insanı sadece ülkesiyle değil, dünya ile entegre olmayı arzu ediyor. Kitle iletişim araçlarının en son versiyonlarını kullanan bugünün insanları, ekonomik-kültürel ve sosyal hayatta dünyada gördüğü şeylere ulaşmak ve istifade etmek istiyor. Bu isteklerine imkan vermeyen zihniyeti bertaraf ediyor.

4- Hür dünyanın hür insanları olarak; din ve vicdan özgürlüğü, fikir hürriyeti, iktisadi teşebbüs hürriyeti gibi hürriyetçi demokratik bir toplumda yaşamayı arzu edenler buna zıt zihniyete cevab-ı ret veriyor.

5- Yine bu millet; korku, dehşet, savaş ve gözyaşı gibi şiddet muhtevalı sloganlara prim vermiyor.

6- Yine bu toplum; kendisiyle alay edilmesini, hafife alınmasını hazmetmiyor. Akıl ve mantık harici, uygulama imkanı olmayan boş vaatlere de artık kanmıyor. Mazot hikayesi ve ÖSS’nin kaldırılmasına inanmıyor. Hak ve hakikatin yerini hiçbir yaldızlı laflar örtüp karartamıyor.

Bu arada, hasret kaldığımız asaletli davranışı sebebiyle sayın Mehmet Ağar’ı kutlamak istiyorum.

Kaybedenler lütfen sakin bir kafayla bir daha düşünsünler.

Kazananlar ise: Zafer çılgınlığı veya sarhoşluğuna kapılmadan bu nimetin devamını arzu ediyorlarsa, topyekun bu millete hizmetkar olduğunun şuurunda olsunlar. Akıllı davransınlar. Duygusallığa ve tarafgirliğe meyil etmesinler. “Zira taç giyen baş akıllı olmak zorundadır.”


Tarih : 27.07.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ