Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Şanssız bir İl’in şansı

40 yıl,basın tarihinde hele hele mahalli (yerel) basında çok uzun bir süre. Hele de Yozgat’ta.
Ey Osman Hakan Kiracı!
Yozgat gibi bir ilde 1973 yılında bir gazete çıkarmaya başlayacaksın; bütün kıskançlık, fitne-fesat ve bozgunculuğa savaş açacaksın, 12 Eylül ve 28 fiubat’ta Hak’kın ve haklının yanında,demokratik çizgini muhafaza edeceksin,yetiştirdiğin insanların her biri bir medya kuruluşu ile seninle haksız rekabete girecek ve sen onlarla yine de iftihar edecek kadar engin bir ruh yapısına sahip olacaksın.
Evet, bu bir Yozgat sevdasıdır. Yozgat’a ve Yozgatlıya kendini feda etme hamiyyetliliğidir.
Yozgat Gazetesini yeşertmek için iğne ile kuyu kazıp tırnaklarınla kanallar açtın ve öyle bir ulu çınar meydana getirdin ki, onun gölgesinde bugün pek çok medya mensubu bu isimle arz-ı endam ediyorlar.
Son kırk yılda Yozgat’ın siyasi, ekonomik ve kültürel yapısını gözden geçirdiğimizde, pek çok kişi ve kurumun bu beldeden ya hicret ettiğini, ya da güce ve güçlüye dayanıp ayakta durmaya,hatta gücüne güç katmak için çeşitli manevralar yaptığına şahit olmaktayız. Bu tür fırtınalı atmosferde gücün ve güçlünün değil, Hak’kın ve haklının yanında oldun ve bunu da, Yozgat dışında hakperest medya kuruluşlarının takdirleriyle aldığın 19 başarı plaketleriyle tescillemiş oldun.
Aziz Dostum Osman Bey!
Sen,şanssız bir ilin şansı ve talihsiz(bahtsız)bir beldenin talihisin…İyiki varsın.Yozgat Gazetesiyle bütünleştin, iki cesette yaşayan bir ruh gibi oldun. Yozgat hakkındaki menfi imajı silmekte gösterdiğin gayretten dolayı sana ve Yozgat Gazetesine bir Yozgatlı olarak minnet ve şükranlarımı arz ediyor,uzun ömürler diliyorum.

05.03.2013
OKUR YORUMLARI
Haydar
08.03.2013 13:16:00

Ali hocam.doğru söylüyorsunuz yozgat gazetesi şanssız ilin şansıdır.Ama sizin de bu gazetede yazı yazmanız bizim şansımızdır.Yazılarınızı zevkle takip ediyoruz.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ