Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SAĞDUYU KAZANDI, AMA…

Türkiye, bulunduğu coğrafya ve tarihinin kendisine yüklediği görev itibariyle dünyanın en ehemmiyetli ve stratejik bir yerinde konumlandığı için attığı her adım dikkatle takip edilmektedir.

Bu ülkede, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde dünyanın bütün gözleri buraya çevrilmiştir. Zira bu seçimle Türkiye’nin yönetim şekli, parlamenter sistemden “Başkanlık Sistemine” dönüşmüştür.

Yani eski sistemle, yapılan ve daha doğrusu aylarca yapılamayan Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı vb. seçimlerin artık tarihe gömüldüğü ve ülke yönetiminin bizzat halkın seçtiği liderle yoluna devam edeceği bir Türkiye var.

İşte bu sebeple, bu ülkenin ayağa kalkıp ilerlemesine karşı çıkan bütün şer güçler ittifak halinde, içerideki maşalarıyla birlikte bu seçimde gizli ve aşikâre bir ittifakın içine girdiler. Ama Cenabı Hak fırsat vermedi. Milletin feraseti ve gerçekten bir lider vasfıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın; hamiyyet, himmet ve gayretiyle bu hayırlı netice hâsıl oldu. Sayın Erdoğan, ilk turda yüzde elli üç oy alarak Türk Siyaset Tarihine geçti.

Kendi ifadesiyle; “bu millet özgür iradesiyle, bir demokrasi zaferi örneğini göstererek, Türkiye’nin yönetim ve temsil yetkisine dair bu emaneti, R.T. Erdoğan ve Cumhur ittifakına tevdi etmiştir.” Bu emanetin kutsiyetinin farkında olan Sayın Cumhurbaşkanı gece yarısından sonra yaptığı balkon konuşmasında da: Hem bu ülkede yaşayan insanların birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve sükûnla yaşamasına, hiç kimseyi ötelemeden herkesin birinci sınıf vatandaş olmasına gayret edeceğini, hem de bütün dünyadaki masum ve mazlum insanların hizmetinde olacağını vurgulamıştır. O bu konuşmayı yaparken, dünyanın pek çok yerinden zafer kutlamaları görüntülerini de seyrediyorduk.

Bu seçimin; milletimizin, memleketimizin, Âlemi İslam ve bütün insanlık âleminin istikbali için hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu küllî ve hayırlı icraatın yanında Yozgat özeline baktığımızda; belki cüzî denecek olay diye bu konu, asla göz ardı edilemez. Yozgatlı, Sayın Cumhurbaşkanına yüzde yetmiş altı oy verirken, milletvekilliği seçiminde bu oran yüzde elli üçe düşmüştür. Yozgat’ta bir önceki seçimi 4-0 kazanan Ak Parti, bu seçimde neden 2- milletvekilini zor çıkarmıştır?

Sorgun gibi bir ilçe neden temsil edilmemiş ve Sorgunlu adayların neden önü kesilmiştir? Yozgat ve Sorgunlular bu soruların cevabını bekliyor.

Aynı hata yapılır veya adaylar birilerinin inhisarına bırakılırsa korkarım ki; dokuz ay sonra yapılacak olan mahallî seçimlerde de Ak Parti büyük hayal kırıklığına uğrayabilir!

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ