Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SADECE ŞİMDİ DEĞİL, HER ZAMAN BİRLİK VAKTİDİR

“Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez.

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” (M.A. Ersoy)

Evet, Merhum Milli Şairimiz birlik ve beraberliğin önemini bu veciz beytiyle ne güzel ifade etmiştir. Bugünkü hâl-i pürmelâlimize de dikkat çekip sosyolojik bir marazın, ileride telafisi mümkün olamayacak derecede bu ülkeye çok şeyler kaybettireceğini de ihtar ediyor.

Gerçekten bu sosyolojik yapımızın bir teste tabi tutulduğunu son olaylarla bir daha yaşadık. Rusya ile olan kriz vasıtasıyla bu bünyede ne kadar hastalıklı yapı ve ur varsa hepsi birer birer ortaya çıktı: Medyadan siyaset dünyasına, sanatçısından sivil toplum örgüt temsilcilerine kadar birçoğu çürük çıktı ve bu eleğin altına geçtiler…

Bu memlekette nekadar; putinci, irancı,esedçi, pkk’lı, pyd’li, daeşçi… el-hasıl bu ülkenin milli menfaatlerine aykırı hareket eden unsurlar varsa, birer birer yakayı ele verdiler. Demek ki, şer gibi gözüken bu hadiselerin arkasında mutlak bir hayır var ki, o da bu imtihan sebebiyle ortaya çıktı. Ve bu ülke kimlerle yola devam edeceğini bir daha yakinen gördü. Gözleri açıldı.

Ey bu mukaddes vatanın kahraman evladı! Suret-i haktan görünüp bu vatana ihanet edenleri ve bu vatanda gözü olanları davet edenleri iyice tanı.

SADAKA BELAYI DEFEDER

Büyük ve umumî musibetlere karşı küllî bir sadaka, inşallah o musibetin def’ine vesile olacaktır. Sorgun’daki kampanyayla, bir haftada aynî ve nakdî yardımlarla Suriye’deki masum ve mazlumlara ulaştırılan bu küllî sadaka inşallah hem oradakilere bir “Hızır Eli” olacak ve aynı zamanda bu memleketin başındaki bela ve musibetin def’ine vesile olacaktır.

UMRE YOLCULARI

Kâinatın ve hususan Âlemi İslamın kalbine yapılacak o mukaddes yolculuğun ilk kafilesini Sorgun’dan bu hafta, inşallah uğurlayacağız.

Şimdiden Umrecilerin, Umre ibadetlerinin kabulünü Cenabı Hak’tan niyaz ederken, onlardan da hususan şu anda Âlemi İslamın mukadderatıyla alakalı içten ve ihlâsla dualarını bekliyoruz. Gerek Kâbeyi Muazzama’da ve gerekse Mescidi Nebevî’de yapacakları duada bu taleplerimizi unutmamak temennisiyle kendilerine hayırlı ve uğurlu yolculuklar diliyoruz.

12.12.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ