Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

SABIR-TAHAMMÜL ve İNSANA SAYGI

Bilhassa son zamanlarda insanî vasıflarımızı kaybetmek üzereyiz. Gün geçmiyor ki, kadın cinayetleri haberleriyle önceleri şok oluyorduk, maalesef şimdi ise bu vahşeti iyice kanıksadık ve bu olaylar artık iyice sıradanlaştı.

Nereye gidiyor bu insanlık? Şu fani dünyada ya insanca yaşayacağız; ya da vahşi, canavar hayvanlar gibi, dişi, tırnağı keskin ve güçlü olanların hâkimiyetinde bir hayat sürdüreceğiz. Hangisini istersiniz?

Eşrefi mahlûkat olarak yaratılan insanlığın insana yakışır o kadar güzel vasıfları var ki, bütün bunları burada sayıp dökmemize sütunum kifayet etmez. Bütün bunlardan birkaç tanesini bugünlerde mutlaka göz önünde bulundurmamız elzemdir.

Geçen gün, acil bir işim için Yozgat’a gidiyorum. Malum yol tamiri sebebiyle trafik tek şeritten akıyor. Bir de üstüne üstlük, yollarda biçerdöverlerin hareketini göz önüne getirin ve kendinizi bu atmosferde, öğle sıcağında yolda tahayyül edin.

Biz aheste aheste giderken sabırsız bir sürücü emniyet şeridinin biraz müsait yerinde, baktım bizleri sağlayarak geliyor, hemen önümde tıkandı. Ellerini kaldırdı, aczini gösterdi ve araya girmek istediği belli oldu. Camı açtım ve dedim ki, bak kardeşim içeride senden başka üç kişi daha var ve onların hayatı sana emanet, ne olur biraz sabır! Haklısın dedi. Biraz ağırlaşıp kendine biraz yer açıp devamına imkân verdik. İnşallah nasihatim tesir etmiştir.

Aceleci, sabırsız ve sorumsuz sürücülere ilanen duyurulur…

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ