Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ORTADOĞU’DA OYNANAN OYUNLAR

Son günlerde dünyada, hususan çevremizde yaşanan olaylara baktığımızda; senaryo aynı, sahne ve oyuncular değişmektedir.
Özellikle şu Ortadoğu corafyasındaki enerji kaynakları doymak bilmeyen Batı’nın iştahını devamlı olarak kabartmakta ve bu hazinenin varisi olarak üzerinde oturan; garip ve yetim çocukları da, yine bu emperyalist güçler devamlı surette dövüştürmektedirler.
Henüz temyiz çağına gelmemiş ve hadiselerden yeterli dersi almamış bu çocuklara bakıyorsunuz ki; Trump denen zalim bir sihirbaz bunlara, (size balon vereceğim diye) beyaz bir küre etrafında topluyor ve “abraka-dabra” derken alın size bir tavşan! “Katar’a hücum!”
Ertesi gün bundan cesaret alarak; çırağını (damadını) gönderiyor, yine beyaz kürede gördüğü “Kudüs’ü” şeytan zihniyetli evladına veriyor… Derken işler karışıyor. Oyunu seyreden diğer çocuklar buna biraz kızar gibi oluyorlar ama seslerini çıkaramıyorlar.
Bu oyunda devamlı ütülmeye alışık çocuklar, yavaş yavaş oyuncaklarını tamamen kaybetmeye başlayınca mecburen komşusunun kapısını çalıp oradaki; mert, dürüst ve cesur bir delkanlıdan medet istiyorlar. Daha doğrusu bu delikanlı, bu zalimlerin sihirli satranç oyunlarına daha fazla sessiz kalamıyor. Davos’ta “bir dakika” diyor, durmuyorlar. Dünya çocukları sizden daha kalabalık diyor, ama bunlar yine oyunlarına devam ediyorlar.
Bu zalim sihirbaz beyaz kürenin başından ayrılıp kendi memleketine dönüyor ve oyuna oradan devam ediyor. Oyunu gören diğer komşu çocuklarını da tehdide devam ediyor: “Siz benim oyunumu bozar veya oynayıp üttüğüm çocukları uyandırırsanız evnizi yakarım ha!” diyor. Ve İran’a bir kibrit çakıyor. İran tutuşuyor.
Ütülen çocukları ikaz eden mert delikanlının memleketine de şimdilik bir şey yapamıyor, ama her türlü kumpası masasında bekleten zalim sihirbaz, elindeki kozları masaya sürüyor. Her fırsatta bu delikanlıyı safdışı tutmanın yollarını da arıyor. Bizim delikanlı da her fırsatta bunların; zalim, gaddar, facir, alçak, âdî ve menfaati için bütün dünyayı ateşe verecek zihniyette, Firavun ve Nemrut silsilesinden geldiğini bütün dünyaya ve insanlığa ilan ediyor.
Şimdi İran yanıyor. Buradaki yangını söndürmek te yine bu mert delikanlıya düşüyor. Çünkü O, oyunu daha önce görmüş, O’nun memleketinde de; “Gezi, 17-25 Aralık, Mit tırları ve 15 Temmuz” adlı oyunlar sergilenmiş, ama O ve temsil ettiği Millet bu oyunları boşa çıkarmıştır. İnşallah bu Ortadoğu’daki çocuklar da gün gelir bu oyunları görür. Ve bu zalim sihirbazlara gereken dersi verir. İran görmeye başladı…

06.01.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ