Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

MUSTAFA ŞAHİN’İ DE UĞURLADIK

13. Ağustos. 2014. Çarşamba. Sabah gazeteye yazı yazıyorum. SORİMDER’ den bir mesaj geldi: “Sorgun Anadolu Lisesi Müdürü, meslektaşımız Mustafa Şahin vefat etmiştir, başımız sağolsun…” “Allah, Allah! İnna lillah ve inna ileyhi raciûn.” Birkaç kişiyi arayıp olayı te’yit ettiriyorum. Evet, bu acı haberin doğru olduğunu gazeteci dostlarımdan da öğreniyorum.

Olay; Çarşamba günü sabah saat: 06.00 civarında, Sorgun çıkışında, yanında eşiyle birlikte Yozgat’a doğru giderken orta refüjde bir ağaca çarparak yaptığı kazada kendisi vefat ediyor, eşi de ağır yaralı Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılıyor.

Merhum Mustafa Şahin’le, bu sütuna sığmayacak kadar çok tatlı hatıralarım vardır. O’na rahmet temennisiyle birlikte birkaç tanesini burada paylaşmak istiyorum.

Sene 1981. Askerlik sebebiyle, Yozgat İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğünden ayrılıp Sorgun İmam-Hatip Lisesinde göreve başladığım ilk günde, Lise kısmında bir sınıfın dersine girdim. Benden sonraki ders te rahmetli Mustafa Beyin dersi idi. O’ndan, daha sonraki bir teneffüste öğretmenler odasında, benim hakkımdaki sınıfın kanaatini sordum. Bana dedi ki: “Öğrenciler, senin; kılık-kıyafetin, anlatım ve derse vukûfiyetin konusunda çok memnunlar, ancak; sen onlara çocuklar diye hitap etmişsin, ona biraz bozulmuşlar.” Evet, biz de bunu hesap edemedik. Müdürlüğün verdiği bir alışkanlıkla böyle bir hitap şeklini derhal değiştirip, bundan böyle orta 1. Sınıflara dahi arkadaşlar diye hitap etmeğe başladık. Malum, bu asır enaniyet asrı. Tevazuu rafa kaldırmışız.

Askerliği birlikte yaptığımız rahmetliyle son görüşmemizde, benim kikaplarımı tanıtmağa gayret ediyordu. Oturduk, bir müddet sohbet ettik, şakalaştık. Ben emekli olalı onbeş sene oldu, sen hâlâ çalışıyorsun dedim. O da: Yaş 63, iki sene daha çalışıp yaş haddinden emekli olmayı planlıyorum dedi. Bu 63 yaş, mübarek bir yaş, Allah Rasulü (sav), Hz. Ebu Bekir vb. büyük zatlar bu yaşta, bu fani hayata elveda diyorlar demek istedim, dilimin ucuna geldi, fakat söyleyemedim. Sanki ölüm yakışmıyordu. Allah hayırlı ömür ve başarılı bir yönetim görevi ihsan etsin deyip ayrıldık. Son görüşmemiz bu oldu.

Mustafa Şahin, iyi bir yönetici ve iyi bir aile babasıydı. Bu arada muhtereme eşi de, Yozgat Kız Meslek Lisesinden benim öğrencimdir. O’na da Cenabı Hak’tan acil şifalar temenni ediyorum.

Mustafa Hoca’nın sevenleri çoktu. Bunu cenaze namazında bizzat müşahade ettik. Bu kadar insanın O’nun hakkındaki hüsn-ü şehadetini Cenabı Hak, inşaallah ebedî saadetini kazanmasına bir vesile kılar. Dost olarak temennimiz budur. O’nu rahmetle anarken, eşine de acil şifalar diler ve bütün yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ