Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Muhtelif mevzular

1-Çağdaş Neron:

Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) bir gün ashabı ile bir mecliste otururken derin bir gürültü işitildi. Allah Rasulü (sav): ‘Yetmiş yıldır yuvarlanıp ve şu anda cehennemin dibine düşen taşın gürültüsüdür bu gürültü,’ dedi.

Bu hadisi bazıları yanlış te’vil ve tabir ederek ; bununla cehennemin derinliğini ölçmeye çalışmışlarsa da, burada esas olan mana şudur: Yani taş gibi yuvarlanıp, hayatı boyunca çevresini yakıp yıkan ve sonunda da cehennemi boylayan insanlara teşbih edilmiştir. Zira yirmi dakika sonra o meclise gelen bir sahabi: ‘Ya Rasulallah yirmi dakika önce yetmiş yaşındaki filan münafık öldü,’ demiştir.

Evet, hafta başında bütün dünya büyük bir gürültü işitti. Bu gürültü; on yıldır, terör korkusu ve belası ile bütün alemi endişeye sevk eden ve insanların hayatlarını azap ve işkenceye çeviren ve çağdaş bir Neron olan bir terörist başının okyanusa atılmasının gürültüsüydü.

İslam gibi bir dini; sulh,selamet, emniyet, huzur ve güven temin eden bir sistemin terörle karıştırılmasına sebebiyet veren bu teröristten hem İslamiyet, hem de insanlık kurtulmuş oldu. Diğer teröristlere ve bunları kullanan zalimlere de ibret olsun. Zulmün ve zalimin akıbeti budur ve yakındır.

11-Gülizar:

Gül bahçesi demek olan bu kelimeyi, Sorgun Milli Egemenlik İlköğretim Okulu yeni ve ilk defa çıkarmış oldukları dergiye isim olarak vermişler.

Baskı tekniği ve muhtevası ile, tamamen kendi özgün kadrosuyla, çok güzel konularla dopdolu ve pırıl pırıl bir dergi olmuş. Emeği geçenleri kutluyorum.

Yine eğitim-öğretimin yanında sosyal, kültürel ve özelikle sportif faaliyetleriyle Sorgun’u temsil eden söz konusu kurumun tüm yönetici ve öğretim kadrosunu, hizmetli ve öğrencilerini tebrik ediyorum.

Ancak; milletçe bir eksiğimiz olan arşivcilikten yoksun geleneğimizi burada da görmüş olmaktan üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Zira, okulun tarihçesine yer verilmemiş olduğunu belirteyim.
OKUR YORUMLARI
Ali tevetoğlu
10.05.2011 17:43:00

Yorumunuz:
Çağdaş neron, kimi kasdettiğiniz okuyucuya bırakılmış herhalde huzur güven ortamını bozan teröristler çok,kimisi hadisten anlar,kimisi anlamaz inkar eder.Neron hangisi?

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ