Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Milletvekilimiz Dr. Sn. SOYSAL’la Söyleşi

Sorgun’a geldikçe umumî toplantılar dışında özel olarak bir araya gelememiştik Sn. Soysal’la.

Bu haftabaşında basını ziyaret maksadıyla Sorgun Posta’sında, Sorgun’un önemli meselelerini kendisiyle bizzat görüştük. İşin doğrusu, bu meseleleri de yakînen takip ettiğini gördük. Sorduğumuz soruları ve aldığımız cevapları nakletmek istedim,

Sayın Milletvekilim:

1-Sorgun’a yapılması planlanan ve üç yıldır geciktirilen, 250 yatak kapasiteli, modern hastanenin durumu nedir?

-Hastanenin Avan Projesi (ön proje) bitti, uygulama projesi hızla devam ediyor, yakında bitecek ve inşallah Eylül ayı içerisinde temelini atacağız.

2- Sorgun Meslek Yüksekokulu inşaatının akibeti?

-İnşaatın ikmali için her şeyiyle (çevre düzenlemesi dahil) bir çalışma yaptırdık ve hazırlanan proje bedeli olan 3-milyon,75bin tl. tutarındaki kaynak sözünü Kalkınma Bakanından aldık.(Bu arada Sn. Bakanla yanımızda görüşerek bu sözü teyit ettirdi).

3-Yeni bir 4-yıllık Yüksekokul?

-Evet, söz konusu okulun (Hayvansal Üretim Yüksekokulu) kararı çıktı ve Resmi Gazetede yayımlandı. Ziraat Fakültesinin bazı bölümleriyle denklik çalışmaları devam ediyor.

4-Yozgat Havaalanı?

-Yozgat Merkez Deremumlu Köyü hudutları içerisinde uygun bir yer tespiti yapıldı, kısa sürede başlanacaktır.

Bunların dışında: Sorgun TOKİ Konutlarına bir camii inşası için söz aldıklarını, Sarıkaya Yolunun gecikmesine rağmen devam edeceğini,Sorgun’a su temin edecek olan Tekke Yenicesi Barajı çalışmalarının devam ettiğini,Hızlı Tren inşaatının 2015’e bitirileceğini belirtti.

Kendisine teşekkür ederek başarılar diledik.

İKİ OLAY VE BİR MUKAYESE

1-Gazetenin bürosunda, sohbet esnasında bir telefon geldi. Sorgun’da bir sivil toplum örgütü, muhtaçlara yardım dağıtacakmış, bu vesile ile Kaymakam ve Belediye Başkanını da davet etmişler, gazeteden bir foto muhabiri istiyorlar.

2-Bir dostumuz, bahçesindeki elmaların zamansız döküldüğünün sebeplerini İlçe Tarım Müdürlüğünden soruyor. Sorgun İlçe Tarım Müdürü, on dakika sonra ekibiyle geliyor ve ben de dahil söz konusu bahçeye gidiyor ve gerekli bilgileri alıyoruz. Bu esnada İlçe Tarım Müdürü Sn Murat Tükmen’e, “Bu faaliyeti resimleyip haberleştirelim” diyorum. “Hayır hocam, lütfen bu bizim görevimiz” diyor.

Olaylar budur. Mukayeseyi size bırakıyorum…
OKUR YORUMLARI
hasan baycan
17.08.2012 17:02:00

sayın vekile soralım bu tip projeler kaç günde çizilip onaylanır ve ihalesi yapılır verilen vaadler takip edilmelidir yoksa vaadden öteye gitmez nasıl olsa insanlar unutur birdahaki seçime aynı vaadlerle tekrar devam edilir
seçim tekrar kazanılır.herkese iyi bayramlar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ