Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARININ DİKKATİNE

Yazıma bir hatıra ile başlamak istiyorum. Sene 1987, Yozgat’ta Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyorum. Bu arada komşumuz Tokat ilinin, özellikle eğitim yatırımları göz kamaştırıyor. Zile’yi gezdik, zamanın Valisine bir rapor sunduk ve sonunda da bize bir Ankara seyahati gözüktü. Yine, o günkü Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Dağlı ile Ankara’da bazı kurumları ziyaret ettik.

Bu kurumların başında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) vardı. Orada Sosyal Plânlama Uzmanı Yar. Doç. Dr. Ethem Levent Beyi ziyaret ettik. Ethem Bey; 1980’yılında benim Yozgat İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğüm esnasında, O’da Yozgat Yüksek İslam Enstitüsünde Hocalık yapmıştı. Yani aramızda bir dostluk vardı.

Kendisine, biraz da sitemvâri; “Hocam siz burada suyun başında iken, biz Yozgat’ta kuraklık çekiyoruz” dedim. O da aynen şunu söyledi: “Sizin Valiniz kim?” Gerçekten bizim Valiyi tanımıyormuş. Sözüne devamla: Bakın Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu (merhum) her hafta buraya gelir ve Tokat’a neler yapılacağını tartışırız.

Biz gereken mesajı almıştık. O dönem, özellikle yatırımcı Bakanlıkların bürokratlarıyla ( Yozgatlı) temasa geçip gerçekten, 1985-1990 yılları arası Yozgat’ta çok ciddi manada bir eğitim hamlesi gerçekleştirdik. Bu arada siyaseten etkili komiteleri de harekete geçirerek; Yozgatlı bürokratların etkili yerlere gelmesini de tavsiye ettik. Ama ne yazık ki, Yozgatlı kendi tabiriyle “Böğür Kazığı” istemediğinden özellikle Bakanlıklarda Yozgatlı bürokrat göremedik. Her neyse, konuyu uzatmadan şunu demek istiyorum:

Yozgat Bürokrasisi, devlet pastasından istifade için elini uzatmıyor. Yozgatlı ehl-i siyaset te, yukarıdan akan suyun mecrasını seyrediyor, hakkımız olan ve tapulu mülkümüze de bir kısmını çevireyim de bu su biraz da bizim kanalımıza aksın demiyor.. gele, gele 600.bin nüfustan 400.bine, 6-milletvekilinden 4-milletvekiline inişimizi hep birlikte seyrediyoruz.

Şimdi gelelim aday adaylarımıza: Bir kısmının özgeçmişlerini inceledim. Mâşallah! Bârekallah! Göz kamaştırıyor. 7-Haziran, 2015’te başlayacakları 4-yıllık yoğunlaştırılmış faaliyetlerine sığıştıramayacakları pek çok vaatlerde bulunuyorlar.

Ben şahsen aday adaylarımızdan şunu bekliyorum:

1-Her şeyden önce mal varlıklarını basına açıklasınlar.

2-Yozgat genelinde ve Sorgun özelinde, ehemmi mühimme tercih ederek, acil yapılacak işleri tarihi bir sıraya koysunlar. 4-yılda yapılacak işlere bizleri inandırsınlar.

3-Yapacakları işleri hangi bakanlıkla ve kimlerle yapacaklarını da belirtsinler.

4-Herkesin ulaşabileceği birer telefon numarasını açıkça ilan etsin ve değiştirmeyeceklerine de söz versinler…

Ben bu yarışta; samimi, dürüst, iyi niyetli, liyakatli ve gerçekten hizmetkârlığı makamâta tercih edenlere muvaffakiyetler temenni ediyorum.

21.02.2015
OKUR YORUMLARI
Muhsin Köktürk
28.02.2015 14:25:00

Sayın Ali Demirdağ,

Milletvekili aday adaylarına yaptığınız çağrıya tümüyle katılıyorum. Özellikle mal varlıklarını açıklamaları konusunu ilk sıraya almanız son derece güzel. Milletvekili seçildiklerinde telefon numaralarını değiştirmemeleri öneriniz de oldukça hoş.
Yozgat'ta söylenen güzel bir atasözü vardır: Ne zaman pabucum gelirse o zaman bayram ederim.
Milletvekili aday adaylarımız; dilerim milletvekili, bakan olunca kendilerinden önce halka pabuç giydirirler.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ