Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Milat

İnsanlık, tarih boyunca geçirmiş olduğu merhalelerden pek çok önem atfettikleri zaman dilimlerini bir başlangıç, bir bayram veya en geniş manasıyla “MİLAT” telakki etmişlerdir. İşte bizde de 16 Nisan 2017 tarihi, bir “MİLAT”tır.
Bu milat, sadece Batı’nın Hz. İsa’nın (as) doğumunu başlangıç kabul edip takvim yapması değildir.
Bu milat, Türkiye Cumhuriyeti’nin; bütün şer ittifakına karşı kazanmış olduğu bir mukaddes zaferin başlangıcıdır.
Bu milat, hem içeride ve hem de dışarıda yıllarca örgütlenip hainâne entrikalarıyla bu ülkenin aleyhine kurdukları planların boşa çıkartılmasının ilk adımıdır.
Bu milat, bütün vesayet odaklarının hazırladıkları ihanet zincirlerinden bu milletin kurtularak tam bağımsızlığını ilan ettiği bir tarih başlangıcıdır.
Evet, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan yeni bir anayasa değişiklik oylamasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti, makûs talihini yenmiş ve fıtratında mevcut olan, hür ve bağımsız bir ülke olarak kendi konumunu belirlemiştir. Bu millet kendi iradesine hâkim olmuş ve istikbaline matuf, kendi hayrına ait plan ve projelerini hayata geçirme azim ve iradesini ortaya koymuştur.
Bu sebeple, 16 Nisan bir milattır. Özellikle bu mevsimde; bir çekirdekten koskoca, mücessem ve meyvedar bir ağacı halkeden Yüce Yaratıcının kudretine şahit olduğumuz gibi, yine bu mevsimde bu millet; hür iradesiyle halkoylamasında verdiği her bir oyla bu muazzam ve muhteşem ülkenin kaderini belirlemiştir. İnşallah bu çekirdek, istikbalde yine bir muhteşem çınar olacaktır.
TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE
Bu güzel ülkenin Aziz Milleti!
16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan yeni anayasa değişikliğinin halkoylamasında:
Öyle bir basiret gösterdin ki, bütün ihanet şebekelerinin oyunlarını bozdun.
Bu milletin düşmanlarına öyle bir tokat vurdun ki, gürültüsü sadece Avrupa’da değil, Cihanın her tarafında yankılandı. Hilali layık olduğu yere diktin ve Haçlı-Siyonist ittifakının bütün planlarını zîr-ü zeber ettin.
Ve dahi; bu ülkedeki bütün vesayet zincirlerini lokma lokma koparıp attın: Medya vesayetinden, Askerî vesayetten, yargı vesayetinden, bürokratik vesayetten ve sermaye vesayetinden bu ülkenin kurtulmasına vesile oldun.
Ve yine, hür iradenle kullanmış olduğun oyla, idarene (yönetim) hâkim oldun. Sadece bu milleti değil, bütün bir ümmeti sevindirdin, Şükürler olsun! Bu ümmetin bu mübarek günlerde yapmış oldukları, fiilî ve kavlî duaları boşa gitmedi.
Bu yeni anayasa değişikliğindeki oylama, bu milletin tarihinde çok büyük ve hayatî önemi olan bir oylama idi. Yüce Mevla’ya şükürler olsun, bu milletin yüzünü karartmadı. Bütün dünyadaki “Ümmet-i Muhammed’in” teveccühlerini boşa çıkarmadı. Ve bu millet dahi feraset ve basiretini kullanarak bu netice hâsıl oldu. Bir kısım insanlar (suret-i haktan görünen), bu oylamanın önemini anlamasalar da, bence bu netice; bir Milat olmakla birlikte, bu millete bir inayet ve ihsandır. Şükür Mevla’ya, teşekkürler Millete!
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ