Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

MEKKE’DE ÖZEL PROGRAMLAR

Buraya kadar gelmişken fırsatı değerlendirmek üzere, bazı gençler birtakım özel programlar yapmışlar ve grup halinde özellikle geceleri bu programları uygulamaya çalışıyorlardı. Biz her nekadar yaşlıları ve hasta olanları ikaz ettikse de, onlar da bu gençlere uyup Hira(Nur) Dağına çıkmak için harekete geçerler. Ancak büyük çoğunluğu yüz metre çıkamadan gerisin geri dönmek mecburiyetinde kalırlar.

Ertesi gece, bu sefer de Sevr Dağı’na çıkmaya niyetlenirler, bu defa gençlerden bir kısmı bu seferi başarırlar.

Programda olmasa bile fazladan Umre yapmaya niyetlenenlere Mekke içerisindeki Ten’im denilen Mikat mahallini tavsiye ediyoruz. Orada Hz. Ayşe validemiz ihrama girmek suretiyle Umre yapmıştır. Ve O’nun ismine hürmeten bir de mescit yapıp O’nun adını vermişlerdir.

Rüyamda kızım (Rukiye) ile büyük torunum Mustafa Sait bizi Medine’ye uğurluyorlar. Biz de yarın hazırlık yapıp Çarşamba günü inşallah Medine’ye gideceğiz. Bu gece sanki rüya gecesi. Genç yaşta vefat eden yeğenim Bünyamin’i rüyamda görüyorum. Bana: Dayı istediğimi bana gönder diyor. Allah hayır etsin, ben de sabah kendi kendime yorumluyorum. Herhalde bu mübarek yerlerden dua istiyor diye, kendisine özel dua ediyorum.

Bugün hanımla Haremi Şerife gidip birkaç vakit namaz kılıyor ve özel dualar ediyoruz. Selam gönderenlerin selamlarını tebliğ ediyoruz. Okuduğumuz hatmi şerifleri dualıyoruz. Ecdadımıza, gelecek neslimize, akrabayı taallukata, eşe-dosta ve bütün Müslümanlara, özellikle masum ve mazlum Müslümanlara küllî bir dua edip ayrılıyoruz.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ