Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

MECLİS TV. KAPATILSIN

Çok yakından tanıdığım, aslen Erzurumlu, ama Akhisar Hilaliye Eğitim Vakfı’nın Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı, alim-fazıl ve hafız Şahin Yılmaz Hoca’yı rahmetle anarken, O’nun çok ibretâmiz bir sözünü burada nakletmek istiyorum.

O Merhum derdi ki: “ Bu cemaate Allah merhamet etsin ve sadakatlarını artırsın. Zira şu dünyanın binbir türlü bela ve musibetlerinden teselli bulmak için haftada bir defa Cuma için camiye gelen cemaate, bir de biz şiddet gösteriyoruz, adeta buraya niye geliyorsunuz, demeye getiriyoruz, yine de onlar sadakatla camiye devam ediyorlar…”

Gerçekten üslûbu şiddet ihtiva eden vaizleri dinledikçe, Şahin Hoca’yı bir daha rahmetle anıyorum.

Hacısından, Hocasından; şefkat, merhamet, hikmet, ahlak, fazilet, fedakarlık, tevazu, sadakat, gibi dostluğu ve kardeşliği temin ve tesis eden davranış ve öğütleri görmeyen ve duymayan bu nesil, bu güzel davranışları kimden ve nereden öğrenecektir?

İnsanların birbirlerine karşı insanlık dışı davranışlarında gösterdikleri şiddete karşı topyekün bir refleks geliştirmeye çalıştığımız şu günlerde, ailede ve spor salonlarındaki şiddeti kınayıp lanetlerken işin en önemli mevki ve mahallini gözardı ediyoruz.

Toplumun ahengini ve düzenini sağlamaya çalışan ve bunun için yasama görevi yapan TBMM. Üyelerinin her şeyden önce bu konuya duyarlı olmaları gerekirken son günlerdeki bütçe görüşmelerinde gösterdikleri davranışlarına bir bakın. Çoğunluğu istisna tutuyorum ama, bu tipleri oraya gönderen insanlara ve orada tutan parti yetkililerine sesleniyorum.Ya bunları dışarı atın, ya da bu görüntüleri millete göstermeyin.

Biz, bu millete yakışan davranışları parlamentomuzdan bekliyoruz. Ve Meclisimize de hüsn-ü zan etmeye devam edeceğiz. Ancak siz de bu tür davranış bozukluğu içinde olanlara aranızda yer vermeyiniz…

21.12.2013
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ