Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

MAYIN EŞEKLERİ

Şu dünya sahnesinde her şey ve herkes kendisine verilen rolü oynamaya devam ediyorlar. Bu rol tabî ve fıtrî olursa, yani o rolü oynayan varlık yaratılış gayesine uygun bir hareket tarzı ortaya koyarsa, hem kendisi ve hem de seyircilerini mutlu kılmış olur. Eğer o varlık, fıtratına ters bir rol üstlenirse onu kullanan zalim el mutlu olsa dahi bu hal, o rolü oynayanın felaketi olur.

Şimdi bu mukaddimeden sonra gelelim esas konumuza: Bazıların “Üst Akıl” dedikleri, benim “Alçak Şebeke” diye tabir ettiğim; gizli bir el, bir ifsat komitesi ve bir zaleme heyeti dünyayı kaosa sürüklemek için var gücüyle çalışıyor.

Bütün bunların değişik safha ve renkteki tezahürlerine şahit olduk. Ben zihninizi fazla yormamak için olayı biraz daha somutlaştırmak istiyorum. Bu alçak şebeke en geniş dairede teröre müsait (maddî-manevî) engelli insanlardan bir örgüt kuruyor, “Ye’cüc ve Me’cüc” komitesi gibi bir komiteyle dünyayı fesada veriyor.

Grup oluşturamadığı yerlerde ise; basın-yayın-sinema-tiyatro vb. oyuncularıyla tetikçilik yaptırıyor. Bazı ülkelerde ise, ihtilal yaptırmak suretiyle yine tetikçilerini yönetime taşıyor. Bu “Alçak Şebeke” bazı yerlerde de suret-i haktan gözükerek (demokrasi havarisi gibi) kendisine alan açmak için bu tetikçileri canlı bomba gibi kullanıyor ve müsait ortamlarda sahneye sürüveriyor.

Alan açmak deyince, bunun en müşahhas örneğini Güneydoğu’lu bir arkadaşımız anlatmıştı: “MAYIN EŞEKLERİ”

Vaktiyle Güneydoğu sınırımızda, kaçakçılığın yoğun olduğu tarihlerde (çok şükür eskide kaldı) mayınlı arazide rahat hareket edebilmek için bir grup yaşlı eşekleri mayınlı araziye sürüyorlar, o zavallı, masum hayvanlar da oradan geçerken mayınlara basarak mayınları patlatıyor ve hayatlarını kaybediyor, ama bu zalimlere de alan açıyorlar!

Ömür boyu sırtından inmedikleri eşeklerin, ölüsünün arkasından giderek bu gayri meşru ticareti yapmaya çalışan; zalim ve insan suretindeki eşekler de (eşeklerden özür dileyerek) kendilerine, farklı alanlarda alan açmanın rahatlığı(!) içinde vicdanlarıyla baş başa yaşamaya devam ediyorlar..!

07.01.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ