Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

KUTSAL DEĞERLERE SAYGI



Bir gün, sahabe içerisinde Allah Rasûlü (sav) buyurdu ki: “Sizlerden hiç kimse babasına sövmesin. O esnada orada bulunan sahabeden birisi: Ya Rasûlallah! Kim babasına söver ki, der. Peygamberimiz (asm) de bu sual karşısında der ki: Sizden birisi birinin babasına söver, o da döner sizin babanıza söver. Böylece babanıza sövmüş olursunuz!”

Son günlerde, biri Ankara’da diğeri ise Ağrıda meydana gelen iki kız çocuğunun (Eylül-Leyla) cinayeti, bu ülkenin vicdanı umumisini epeyce kanattı. İnsan olan her insan ve ana-babanın yüreğini derinden yaraladı. O yavruların mekânı Cennet olsun! Ailelerine de Cenabı Hak sabrı cemil ihsan eylesin!

Konuyla ilgili sosyal medyadaki mesajlara bakıyoruz. Bazıları ailelerin hassasiyetine ve devletin bu konuda atması gereken adımlarla ilgili tedbir ve tavsiyeler niteliğindedir. Ama birisi var ki; özellikle, benim gibi bu ülkede yaşayan pek çok insanın tüylerini diken diken etti. Kendisinin müslim veya gayri müslim olup olmadığını bilmiyorum ama çocuk tacizinin nasıl “Medine-i Münevvere” ile ilintilediğini anlayamadım. Güya bu konuda idam çare olsaymış, İslam dünyasında bunun önü alınırmış! Behey şaşkın! İnternet diye bir olay var dünyada. Hiç olmazsa “Gogle”den gir, dünyadaki çocuk tacizcilerinin bir sıralamasına bak, bu konuda hayranı olduğun Batının bu olayın neresinde ve İslam ülkelerinin neresinde olduğunu görürsün de; “Medine-i Münevvere’ye”iftira etmekten utanırsın.

Bu ülkede her çeşit inanca sahip insanlar yaşamaktadır. Hiç kimse, kimseyi inancından ve düşüncesinden dolayı kınamaz ve kınamamalıdır. Yine bu ülkenin yüzde doksandan fazlası Müslüman’dır. Ve Müslümanların da en kutsal kabul ettikleri mekânların başında da “Medine-i Münevvere” gelmektedir. Zira kâinatın efendisi ve sebeb-i hilkat-i âlem orada medfundur. Bütün Âlem-i İslamın kalbi oraya doğru atmaktadır. Medine, Mekke’den (Kâbe) sonra İslamın kalbidir. Hiçbir Müslüman oranın aleyhine söz söyletmez.

Bu memlekette; Kilise, Havra, Sinagog ve Camiler (onlara inananlar için) mukaddes mekânlardır. Herkes saygı göstermek zorundadır. İnanmasanız da inananların inançlarıyla ilgili kutsallarına saygılı olunuz. Yoksa babasına söven insanların durumuna düşersiniz.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ