Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

KURBAN BAYRAMI

Daha önceki yıllarda gerek Kurban ve gerekse Bayram konularında birçok yazı yazdım. Şimdi ise, yine Bayramlık olarak birkaç konu başlığını gündemimize alalım istedim.

SAĞDUYU

Bu terim veya tabiri şöyle tarif edebiliriz: İnsana ve insan topluluklarına istikamet veren, aklın rehberliğinde, kalp ve vicdan merkezli ve menşeli hissiyatın topluca ortaya çıkmasıdır.

Denge Araştırma Şirketinin yapmış olduğu bir anketin sonuçları geçen hafta yayımlandı. Basından takip ettiğimiz kadarıyla bu veriler, bu toplumun hissiyatının ortaya çıkması konusunda gerçekten çok önemli bilgileri ihtiva ediyordu. Bunlardan mesela:

-15 Temmuz 2016 darbe girişiminin arkasında kimler var? Çok büyük ekseriyetle ABD ve onun kullandığı FETÖ.

-Darbenin önlenmesindeki faktör? Top yekûn bu millet ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ekseriyetin işaretlediği şık.

-Ya Yenikapı Mitingi? Yüzde yüze yakını olumlu ve bu ülkenin geleceği için hayatî öneme haiz olduğunu ifade ediyordu. İşte buna “Sağduyu” denir.

HERŞEY ASLINA RÜCU EDİYOR

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bütün bir millet yekvücut oldu. Muhalifi-muvafığı herkes..parti, soy-sop, mezhep-meşrep farklılığı ortadan kalktı ve millet olmanın şuurunu yaşadık. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde ve Yenikapı’da bütün kalpler birleşti. Sonra ne oldu? Gizli bir el o zoraki birleşmenin zamkını kazıdı, cilalar ve boyalar döküldü, altın suyuna batırılmış bakırlar ortaya çıktı ve her fıtrat, fıtratının gereğini yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ama bu millet te bu davranışın dersini vermeye hazırlanıyor.

G-20 ZİRVESİ

Bu yıl, Çin’de yapılan G-20 Zirvesinden çok şeyler öğrendik. Bunlardan:

1-Kendimize güvenimiz arttı. Nasıl mı? Vaktiyle, bu ülkenin Kenan Evren diye bir Devlet Başkanı vardı ya, Amerika’nın Devlet Başkanıyla görüşmek için 7 gün Amerika’da bekletildikten sonra 7 Dakika ancak görüşebildi. Ve o günün Hürriyet Gazetesi şöyle bir başlık atmıştı: “Büyük Onur…” Şimdi, Dünya Liderlerinin Bizim Cumhurbaşkanından randevu almak için kuyruğa girmelerini gördükçe “Allahu Ekber” demekten kendimi alamadım.

2-Yerimizi, yurdumuzu ve konumumuzu öğrendik.

3-Hak, hukuk, demokrasi ve insanlığa saygı teraneleriyle bütün insanlığı uyutmaya çalışan; zalim, dessas, şer, ifsat ve zındıka komitelerinin gerçek yüzleri ortaya döküldü.

4-MODEL ORTAKLIK: ABD, artık stratejik ortaklığın gereğini yerine getirmediğini ve hiçbir zaman da getirmeyeceğini fark ettiğimizi anladıktan sonra böyle bir sahte slogan uydurdu. Aslında “Arap Baharında” uydurulan ve Türkiye’yi model gösteren ABD, ne model koydu, ne ortaklık koydu ve ne de bahar… Bütün İslam ülkelerinin baharını kışa çevirdi.

Evet, bütün bunları çok yakın bir zamanda gördük ve öğrendik, gerekli dersi de alırız inşallah!

Geçen yılki Kurban Bayramından bugüne kadar, bu memleketin ve bu milletin kurban olarak verdiği şehitlerin kanları hürmetine Bayramımız hakiki Bayram olsun! Cenabı Hak Kurban ibadetinizi makbul eylesin!

11.09.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ