Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

KENETLENME ZAMANI

“Bir bela, bir musibetten çekininiz ki, geldiği vakit yalnız zalimlere mahsus kalmayıp, masumları da yakar.” (Enfal Suresi: 25)

Şiddetli soğuktan korunmak için kış mevsiminde nasıl ki, en küçük bir menfez

bile kapatılır. Yani hariçten gelecek tehlikeye karşı mutlaka dâhili bir takım tedbirler alınır. Ve bu tedbirler de tehlikenin şiddetine göre mukavemetin kalitesinin artırılmasını gerekli kılar… Aynen öyle de; bu ülkenin şu anda maruz kaldığı, özellikle dış tehlikenin top yekûn milletimizi hedef alan bir saldırısı karşısında veya bu ülkeyi bir batağa sürüklemek niyetiyle bir komplonun ve bir tuzağın kurulduğunu gördüğümüz şu günlerde ehl-i hamiyetten beklenen ve milletini seven her bir ferdin soğukkanlılıkla bu olayları değerlendirmesi gerekmektedir.

Bu olayları değerlendirirken de, şu günlerde şunu bunu suçlamanın hiçbir mantığı yoktur. Özellikle muhalefetin tam bir milli duruş sergileyerek, TBMM’de hükümetin arkasında durup ona yol göstererek, bu bela ve musibetin def’i için ve milletimizin hiçbir ferdinin burnu kanamadan bu gaileyi atlatma gayesiyle kafa yorması bu milletin en büyük beklentisidir. Durumdan vazife çıkarmak uğruna fırsatçılık yaparak iktidarı zaafa uğratayım derken, bu ülkenin zafiyetine sebep olmak ihtimali kuvvetlidir.

Bununla birlikte, ne idüğü ve ne istediği belirsiz bir takım çapulcu taifesine de seslenmek istiyorum. Sağı-solu yakıp yıkarak, yol kesip haraç toplayarak, çoluk-çocuğu dağa kaçırarak otuz senedir bu millete çektirdiğiniz yeter… Şefkatler de tahrik oldu, artık annelerin de sabrı kalmadı. Bu milletin ikbal ve istikbaline karşı ettiğiniz ihanetin sonucunu artık görün… Bina yanarsa damdaki fareler de yanar.

Bu olaylar sebebiyle gözünü açması gereken bir zümreye de bir iki kelam edeyim: Madem Müslümansınız! İslamiyet, selm ve müsalemettir, terör ve şiddet bu dinle asla bağdaşmaz. Bir Müslüman bir din kardeşine hiçbir zaman kötülük yapamaz. Vatan sevgisi imandandır. Bu vatanı seviyorsanız ve bu vatanda ilânihaye yaşamaya niyetli iseniz, bu vatanın birlik ve bütünlüğüne çalışmak mecburiyetindesiniz. Uyanık olun! Kulağınıza üflenen her söze kanmayın. Aklınızı hakem yapın, Akıl ve irade insanın en önemli özelliğidir, bunları başkasına kiraya vermeyin!

Devletimizi idare edenlere de sesleniyorum. Savaş asla! Sonuna kadar diplomasi…

Son olarak, Yüce Rabbimden niyazım: “Şu mübarek gün ve geceler hürmetine, tarihinin şahadeti ve Kur’anın beşaretiyle İslam’a bayraktarlık yapmış bu milletin bayrağını ve bayraktarlığını kıyamete kadar daim ve kaim eylesin.” İnşallah!

Not: IŞIT= İslam düşmanlarını ışıtıp, Müslümanları zulüm karanlığına hapseden bir örgütün adı.

19.06.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ