Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Kansere Çare Bulduğunu İddia Eden Kanserden Vefat Etti

“Yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için O yarattı.” (Bakara:29)
Eski ve eskimeyen kültürümüzde şöyle güzel bir söz vardır: “Eşyada esas olan ibahedir.” Yani şu küre-i arzda yaratılan her şey insanın menfaatine uygun ve mübah olarak yaratılmıştır.
Evet, eşyanın hilkaten mübah, helal ve menfaatli olarak yaratılıp, bazı arızalardan dolayı haram kılındığını biliyoruz. Mesela: başkasının malı, canı ve kanı insanın; masuniyet, hürmet ve kerameti için haram kılınmıştır. Zehir, zarar için; laşe eti, necaset için haram kılınmıştır. Yukarıda mealini verdiğimiz ayetten de anlaşılacağı üzere şu dünya ve üzerinde, hatta küre-i arzın karnında yaratılan ne varsa hepsi insan için ve insanın menfaatine uygun olarak yaratılmıştır.
Öyle ise şu insan, gıdası ile birlikte hastalandığı takdirde şifasını da şu küre-i arzda arayıp bulacaktır. Şâfi-i hakîki Cenabı Hak olmakla birlikte O, Hakîm ismi gereği şu dünyada icraatını sebepler perdesi arkasında gerçekleştirmektedir. Her derdin bir devası vardır diye insanları ilaç sanayiine teşvik eden Peygamberimiz, bu konuda istismarcıları da ikaz etmekte ve “aldatan bizden değildir,” buyurmaktadır.
Özellikle son zamanlarda bazı TV. Kanallarında şifa dağıtan bir sürü şarlatanları ibretle ve dehşetle seyrediyoruz. Kimi muska satıyor, kimi bir tertip dua tarif ediyor ve bunu şu kadar okursanız bir sürü hastalıktan kurtulursunuz diye saf ve masum insanların umutlarını çalıyor. İlaç diye hazırladıkları şeylerin ilaç olmadığını yetkililer ifade ediyor. Ama bütün bunlara rağmen halkı kandırmaya devam ediyorlar.
Onların aldatmalarına karşı da biz buradan ikaz ediyoruz. Ne olur!? Her sakallıya hoca diye inanmayın. Her beyaz gömlekliyi de doktor sanmayın. Vücudunuzu korumaya gayret edin. Hastalandığınızda da mutlaka doktora gidin ve yazılan reçetelerini de kullanın. Beyaz gömlekli diye kendinizi hasta bakıcıya emanet eder ve ona ameliyat olursanız morgda yerinizi hazırlayın!

09.03.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ