Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

KAHRAMANLARA SAYGI

“Sizinle savaşanlara karşı siz de Allah yolunda cihad edin.Fakat savaşa katılmayanları öldürmek ve işkence yapmakla haddi aşmayın.Muhakkak ki Allah haddi aşanları sevmez.

(Bakara:190)

Muhterem Müslümanlar!

Şehitlik ve Gazilik İslamda iki kutsal terim olarak,hem dünyada ve hem de ahirette çok önemli iki makam ve rütbedir.

Şehid:Allah yolunda canını feda eden müslümandır.

Gazi ise;Yine Cenabı Hakkın emir ve rızası istikametinde, her türlü mukaddesatı koruma niyetiyle cihad edip yaralanan kahramanlara verilen ünvandır.Harpte ordunun başına geçen ve muzaffer olan kumandanlara da Gazi denmektedir.

Milletimizin tarihinde böyle fedakar, kanını ve canını milletine feda eden Serdengeçtiler olmasaydı, bu millet asırlarca varlığını devam ettiremezdi.

Gazi Alparslan, ordusunun başında beyaz kefeniyle Anadolu’nun kapısını bize açarken, Osman Gazi’nin Sögüt’te attığı çekirdek, üç kıtayı gölgelendiren ulu bir çınar haline gelmiştir.

Kahraman ecdadımız bu ünvanı, tarihinin şehadeti ve alnının akıyla kazanmıştır.Bu cümleden olarak; gittikleri yerlere fetih ruhuyla, İ’layı Kelimtullah uğruna, insanca yaşamayı temin maksadıyla, adalet ve medeniyet tesisiyle gitmiş, zalimlere haddini bildirmiş ve mazlumların yanında yerini almıştır.

Bugün, batı medeniyeti dedikleri medeniyetin(!) temelinde, fazilet ve fedakarlık yerine; güç-kuvvet, efendilik-kölelik, esaret ve sömürge vardır.Heykelini diktikleri kahramanlarının kılıçlarından masumların kanı damlamaktadır.

Bize düşen; Bu vatanı bize kanlarıyla,canlarıyla emanet eden kahraman ecdada layık olmak için, onların izinde gitmek, onlara layık olmak neslimize de onları birer rol-model olarak öğretmektir.

Gazilerimizi, sadece birer madalya ile taltif etmenin ötesinde onlara layık oldukları saygıyı nesillere anlatmak, onları rahat ve huzurlu bir hayat tarzı içinde yaşatmanın tedbirlerini almak durumundayız.

Bu vesile ile Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayattakilere de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ