Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

İKİ İSTİFA VE BİR HATA

Son günlerde iki Milletvekilinin istifaları ve bunların arka planındaki niyet ve düşüncelerinin, medyada epeyce analizi yapıldı.

Bunlardan biri: İstifa dilekçesini bile başkasının yazdığı iddia edilen, ama buna rağmen kendisine Bakanlık teklif edildiği halde kararından dönmediğini ve dik duruşunu sürdürmeye devam ettiğini belirtmektedir.

Bir diğeri ise: Belirsiz politikalarla halktan kopuk muhalefet anlayışıyla, iktidar umudu ve hedefi bulunmayan bir partinin politikalarının parçası olmamak için partisinden istifa ettiğini beyan etmektedir.

Benim burada esas üzerinde duracağım husus şudur: Önümüzde, 2015 Yılının Haziran Ayında bir genel seçim var. Partilerden aday olacak kişilerin ilgili partinin tüzüklerini iyice hatmedip felsefesini hazmetmeleri gerektiğini hatırlatıyorum. Seçmene de şunu söyleyeyim: Her ne kadar milletvekillerinin sıralamasını parti liderleri belirliyorsa da, partinize yakışmayan, aykırı şahsiyetlerin de listeden çıkarılması için gereken tepkiyi gösteriniz.

Gelelim bir diğer önemli meseleye. Mesleğimin de gereği olarak, şu hususu tahlil etmem bir mecburiyet halini almıştır.

Yine bir partinin müntesibi; Diyanetten hıncını hala alamamış olacak ki, Diyanetin geçen yıl kutlu doğum haftasında bastırdığı davetiye vs. evrakında kullandığı logosunda Peygamberimizin mübarek yüzüğündeki (aynı zamanda mühür olarakta kullandığı) sembolü ters yüz ederek; “Muhammed yukarıda, Rasul ortada, Allah aşağıda” olması gerekiyordu diye bir gerçeği nasıl tahrip ve tahrif ettiğini gösterdi.

Söz konusu o şahsın şahsında bu gerçeği bir defa daha burada izah etmeliyim:

1-) Bütün İslamî literatürde ve geleneklerde “Allah” Lafza-i Celal’in üstünde hiçbir şey bulunmaz.

2-) İslam Hat Sanatında, istif denilen ve kelimelerin topluca yazıldığı örneklere bir bakınız. Besmele ve Kelime-i Tevhid vb. ifadelerde “Allah” lafzı bütün kelimelerin üstündedir. Lütfen camilerdeki tablolara bu gözle bir daha bakınız.

3-) Geçen yıl M.E.Bakanlığınca, Ortaokullara seçmeli ders olarak konulan Siyer-i Nebi’de, Peygamberimiz (sav) in 1400 sene önce komşu devlet başkanlarına yazdığı name (mektup)lerin altına bastığı mühre dikkat etseniz, Orta 1. Sınıf öğrencisi kadar bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu konuda daha ne diyeyim! “Arife işaret yeter.”

Mühr-ü Nebi’nin (asm) aslı; üstten alta doğru: “Allah-Rasul-Muhammed’dir.” Bu mübarek sembolü, IŞİD denilen bir terör örgütü kullanıp istismar ediyorsa, onun aslını biz inkar mı edeceğiz. Bir kişiye, bir gruba, bir kuruma veya bir partiye olan adavetiniz, sizi adaletten ve hakkaniyetten ayırmasın…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ