Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

İÇ ANADOLU YEREL MEDYA TOPLANTISI


İletişimde zirve yaptığımız bu çağın en önemli medya vasıtalarından birisi gazetelerdir. Gazetelerin en önemli görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

1-Toplumun ruhundan yansıyan, güzellik ve kusurlarıyla birlikte tüm davranış şekillerinin ilanâtını yapmaktır.

2-Yine toplumun fikirlerini terbiye ile istikamet verip o toplumun umumî hatibi olmaktır.

3-Ve yine toplumda; hak, hukuk ve adaletin tahakkuku için yerli yerinde bir denetim mekanizması olarak görev yapmaktır.

4-Bence en önemlisi millî olmaktır. Yani bağrından çıktığı milletin, millî birlik ve bütünlüğü istikametinde, “medya etiği” denilen bir millî ahlâk prensibiyle hareket etmesidir. Böylece hem gücünü korur ve hem de gerçekten bir toplum için vazgeçilmez unsur olur.

İşte bütün bu ve buna benzer temenni ve açıklamalarla “İç Anadolu’nun Yerel Medyası” üzerinde gerçekten çok önemli ve verimli müzakereler cereyan etti. 9.Nisan 2016 tarihinde, Yozgat Galata Çamlık Otelde gerçekleştirilen bu toplantıya, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliği yaptı.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Basın İlan Kurumu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü temsilcisi, İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ve Yozgat genelindeki gazetecilerin katılımı ile gerçekleşen adı geçen toplantı, gerçekten fevkalade bir ilgiyle izlendi ve büyük teveccühe mazhar olan bu toplantı umarım hedef-i maksuduna ulaşmış oldu.

Bu sütunda, elbette birbirinden değerli her bir konuşmacının fikirlerine yer vermek mümkün olmadığından ben, kısaca özetleyerek ifade edilen ve genel kabul gören, toplantının birer “ser levhası” gibi kıymetli ifadeleri okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Toplantıda Konuşanlardan:

a-Osman Hakan Kiracı, b-Adem Alemdar, c-Nazmi Bilgin, d- Feridun Fazıl Özsoy, e-Mustafa Arslan f- Şevket Erzen:

“Basın demokratik bir toplumun vazgeçilmez bir unsurudur. Her şeyde olduğu gibi, basının da bir meşrûiyet çizgisi vardır. Elimizde atom bombasından daha güçlü bir silah vardır. Ama bu silahı bu milletin birlik ve beraberliği ve bölünmez bütünlüğü istikametinde, vatan hainlerine karşı kullanmak durumundayız. Basın özgürlüğü, gazetecinin özgürlüğü değildir. Gazetecinin görevi; haberi, bilgiyi, tarafsızca âdilane bir şekilde halka yansıtmaktır. Bir haber, bu ülkenin değerlerine ve gerçeklerine ters düşüyorsa o haber, haber değildir. Yalan haber olmaz, bir haber ya haberdir ya da yalandır.”

“Evet; sorunlarımız vardır, ama sorumluluklarımız da vardır. Sizler bu vatanın ve bu milletin kalemleriyle bekçilerisiniz. Türkiye’de iç savaş vardır diyen gazeteci değil, vatan hainidir…”
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ