Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

HERKESİN TENKİT HAKKI VARDIR

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, onun hür iradesiyle hareket etmesidir. Bu sebeple insanın; aklına, vicdanına ve temelde menfaatine uygun olmayan her şeye itiraz etme ve eleştirme hakkı vardır.

Karşısındaki hiç kimsenin de, neden itiraz ediyorsun? Bu meseleyi neden benim gibi düşünmüyorsun, deme hakkı yoktur.

Son günlerde Anayasa Mahkemesi verdiği kararlarla kendisini bir tartışmanın merkezine konumlandırdı.

Hiçbir şahıs veya kurum “lâyüs’el” (sorumsuz) değildir. Elbette kişiler de, kurumlar da şeffaflık ilkesinde ve adalet terazisinde hesaba çekilmelidir. Hele de vicdan-ı umumîyi rahatsız edecek ve bu ülkenin millî güvenliğini tehlikeye sokacak faaliyetlerde bulunan birilerine “hak ihlali” diye, Avrupa insanlık dışı mahkemesine şirin gözükmek niyetiyle bir icraatta bulunan bir kurum gerçekten gözden geçirilmelidir.

ÖZÜR VE TEŞEKKÜR

Geçen yıl (19 Nisan 2919) geçirmiş olduğum damar tıkanıklığı sebebiyle Yozgat Şehir Hastanesinde başarılı bir anjiyo ile sağlığıma kavuşmuştum. Bu olayı, değerli dostum Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yozgat Gazetesi Sahibi Osman Hakan Kiracı haberleştirip gazetenin facebook sayfasında yayımlamıştı. Facebook'un  güncelleştirdiği  bizim haber 05.10.2020 tarihinde tekrar yayımlandığından; pek çok hassas ve vefakâr dostlarım beni arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Bu sebeple, üzüntülerine sebep olduğum ve vefa hisleriyle de gurur duyduğum dostlarımdan özür dileyerek şükranlarımı sunuyorum.

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ