Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Hayatın her safhası bir imtihandır

İnsanın şu dünyaya gönderiliş sebebi, kendisine verilen görevi hakkı ile yerine getirip kabiliyetlerini geliştirerek ,bir yolcu olduğunu unutmadan şu gök kubbenin altında bir hoş sada bırakarak başka bir alem için gayret göstermesi gerekmektedir.


Bu sebepledir ki, insanlar hayatının her safhasında (müspet-menfi) imtihana tabi tutulmaktadır. Bunlardan bir kısmı kazanıp bir kısmı da kaybetmektedir.


Yaratılış gayesini ve gideceği yeri mudrik insanlar ve hayatına bu istikamette cekidüzen verenler kazanıyorlar.


Bunlardan yakinen şahit olduğum iki önemli hadiseyi ve iki kahramanı numune olarak bu sütunda arz etmek istiyorum.


Bunlardan biri: Sanıyorum  1997 yılında Kütahya’da vuku bulan bir hadiseydi. İbrahim Çetin isimli emekli bir müftü arkadaşımın biricik oğlu Mehmet Emin o sene Kütahya Meslek Yüksekokulu’nu bitiriyordu. Sık sık kütüphaneye gelir ve benimle sohbet ederdi. Yakinen tanıdığım bu genç meğer kalbinden rahatsızmış.Bir aksam vakti acı bir haberle koştuk, İbrahim Hocanın evine vardığımızda salonda beyaz bir örtu altında Mehmet Emin’in mubarek, tebessüm eden yüzünü ve son yolculuğuna çıkan bedenini gördük.


Babası gelenlere “hoş geldiniz” diyor ve olayı anlatıyor. Bizim;O’nun o soğukkanlı, metin,sabır kahramanı ,inanc ve tevekkül abidesi haline şaşırdığımızı göröünce bize Yüce Kitabımız Kur’an’ın Necm Suresinden 43 ve 44.ayetlerini okuyordu. Mealen:”Ağlatan da O, güldüren de O. Öldüren de O, dirilten de O.”Allah,Allah! Bu şok karşısında kendimize geldik.”İnna lillah ve inna ileyhi raciun” dedik.


Biz de o masum yavruya rahmet dilerken Hocayı da tebrik ettik, zira O imtihanı kazanmıştı.


Bir diğer olayı da çok yakın bir zamanda (25 Temmuz 2009) yaşadık. Sivas’tan dönerken yine cok acı bir haberle sarsıldık. Zira okul arkadaşım,meslektaşım ve yakinen tanıdığım bir insan, Kayseri’de ögretmenlik yapan Ahmet Şahin 3 yavrusunu (İstanbul’da başkomiser oğlunu,gelinini ve yine okutman kızını) trafik kazası ile ebedi aleme yolcu etmişti.


Rahatsızlığım sebebiyle cenazeye bizzat iştirak edemedim.Ama gerek bizi temsiylen giden arkadaşlarımın şehadetiyle ve gerekse ertesi günkü basına yansıyan görüntüsüyle o cocukların cenaze namazlarını bizzat kıldırırken ki o tavırı O’nun bu imtihanı yüz akıyle verdiğinin bir nişanesidir.


Biz de gıyaben yaptığımız bu dua ve rahmet dileklerimizi iletiyor, şu mübarek günlerde kazananları bir daha tebrik ediyoruz.


İnsan hayatına ve hayatın mahiyetine bir defa daha dikkat cekiyoruz..


 


 


 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ