Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

GÜRÜLTÜ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Fuzuli-i Bağdadî’nin çok güzel bir sözü var: “Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.”

Biz, insanın ve toplumun menfaatine olan, hak ve hakikati söylemeye devam edeceğiz. İnşallah bu sözlerimiz denizdeki dâhilî dalgalar gibi genişleyerek etkili ve yetkili makamlarda makes bulur.

Bizim toplumumuzun ortak bir takım değerlerini ifa ederken genel manada insanları rahatsız edici davranışlardan uzak durulmasıyla ilgili yazılar yazmıştık. Mesela: “Sokak düğünleri, düğün konvoylarındaki ve asker uğurlamalarındaki çılgınlıklar, havaî fişekler havaya ateş açmalar..” bu ve buna benzer Vandallıkları kısmen önleyici tedbirler alındı, şükürler olsun!

Şimdi ise, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok önemli; sosyal bir rahatsızlığın, huzursuzluğun ve kirliliğin önüne geçilmiş olacaktır inşallah! Sayın Cumhurbaşkanımız, İl Başkanlarıyla Külliyede yaptığı bir toplantıda onların şahsında bütün Siyasî Partilere bir talimat verdi. Neydi o talimat? Bundan böyle gürültü ve görüntü kirliliğine sebebiyet verilmemesi için; parti bayraklarının, filama ve afişlerinin rastgele yerlere asılmaması, sadece parti merkezlerine asılması, cadde ve sokaklarda hoparlörlerle naralar atılmaması gerektiğini dile getirdi. İnşallah diğer partiler de bu temenniye uyar da, seçim yasaklarına kadar sinir sistemlerimiz altüst olmaz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen bu konularda yasa çıkarınız, uymayanlara da cezai müeyyide uygulayınız. Alelekser bu toplumun bu konudaki talebi budur.

Söz buraya gelmişken, bu toplumun kanayan bir yarasını daha yetkililere arz ediyorum. O da şudur: Siyasî Partilere hazineden ödenen bu yığınla paranın hikmeti nedir? Ben bir seçim dönemi Kanada da bulundum. Bizdeki savurganlığın, rahatsızlığın, huzursuzluğun ve sorumsuzluğun hiç birisine orada rastlamadım. Bu kadar zengin bir ülke devletin hazinesinden beş kuruş para vermezken; benim rızam olmadan, bana rağmen, benim millî ve dinî değerlerime aykırı ve bu vatanı bölüp parçalamayı hedef ittihaz eden (istisnalar hariç) partilere neden bu kadar para veriliyor? Lütfen, gerekirse anayasa değişikliği yapınız, bu fakir milletin parası hazinede kalsın!..
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ