Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

Gaziantep yöresinin bir halk deyimi vardır: “Dudaklarını büzmenden Ömer diyeceğin anlaşılıyor,” derler.

Yozgat’taki siyasi gelişmeleri tahlil ederken, olaylara fazla kafa yormadan son birkaç ay içerisinde Yozgat’a kimler geldi, kimler geçti diye bakmak gerektiğini bir hatırlayalım.

Yozgat Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracât safhasında, mahalli gazetenin birinde bir yazı-yorum dikkatimi çekmişti. Söz konusu yazıda “ Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Yozgat’ı ziyareti Dr. Kazım Arslan’a yetecek mi?” deniliyordu. Numan Hoca, bu ülkedeki siyasi partilerden birinin Genel Başkanlığından; partinin Genel Sekreteri Dr. Kazım Arslan dahil hemen bütün ekibiyle birlikte, Sayın Başbakan’ın davetine icabet etmiş ve Ak Parti saflarına katılmıştır. Parti içerisinde önemli bir konuma getirilmiş ve belki de istikbalde daha önemli bir görevle tavzif edilecektir.

Yine Yozgat’ta İl-ilçe başkanlıklarında hızlı bir değişim yaşanırken 16 Kasım 2013 Cumartesi günü İl ve ilçe Belediye Başkanlıkları için bir temayül yoklaması yapıldı. Bu temayülden önce Yozgat İl Belediye Başkanı adaylığı konusunda dostlarla sohbet ediyoruz. Adayları tek tek değerlendirirken, siyasi tecrübesinden hiç şüphe duymadığım birisi dedi ki; “şayet Dr. Kazım Arslan adaylığa müracât ederse bir bildiği ve güvencesi vardır, bunu böyle değerlendirin.” Bu ifadeden sonra sohbet başka bir mecraya kaydı. Temayül günü baktık ki, Dr. Kazım Arslan, başkan adayı gibi bir pozisyonla salona girdi.

Evet, Kazım Bey’in adaylığının açıklanmasının geciktirilmesi konusunda bir takım yorumlar yapılsa da görünen köy kılavuz istemez, hatta perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Sayın Başbakan; Pınarhisar Cezaevi’ ne giderken kendini uğurlayıp teskin ve teselli eden, sadakatinden şüphe etmediği ve kendinden emin bir dostunun dostunu, elbette bir yerlerde değerlendirecektir.

Bundan şüphe duyanlar; Sayın Başbakana çok yakın da gözükseler, O’nu tanımamışlardır. Bunların, İlm-i Siyaseti bir daha taallüm etmeleri gerekiyor.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ